Er Moest Gewoon Wat Gebeuren.

01/01/2015 in: Cliëntervaringen

Je Krijgt Er Zoveel Voor Terug! Geweldig.

Hallo ik ben Jeanet Roet en dit is mijn verhaal.

Ik hou erg van reizen. Maak verre reizen om iets van de wereld en cultuur te kunnen zien.

Ben al meerdere malen afgevallen, heb alle diëten al zo n beetje gevolgd gouden spelden bij organisatie gehaald en daarna gewoon de kilo s er weer aan.

Ik heb er geen last van, dik zijn hoort bij mij, je kunt ook leuk grote kleding kopen, ik houd juist van wijde zwierige kleding, en de relatie: die wordt toch in ieder huwelijk minder lichamelijk na 30 jaar?

Ik weeg me niet meer, ik leef gewoon en iedereen neemt me maar zoals ik ben.

Op vakantie naar Indonesië. Ik zit uren klem in de vliegtuigstoel, totdat ik blauwe plekken op mijn heupen heb. Prachtige dingen te bezichtigen, maar wel tempels met 100 trappen, en bloedheet. Ik red het niet naar boven, ik heb geen lucht en mijn knieën doen zeer. Mam we maken boven wel foto s voor je.

Klem in de bus zitten. Medereizigers geven aan dat ze de groep makkelijk terug kunnen vinden, ze houden gewoon die grote dame in de gaten.

IK BEN HET ZO ZAT.

Ik wil ruim zitten in een stoel, lucht hebben, geen pijn in mijn lichaam, mijn kinderen oud zien worden, gewoon ik te zijn en niet die grote dame.

Als ik terug kom ga ik op dieet. ALWEER, zegt de familie.

Ik heb de verhalen gehoord over The 1:1 Diet

Maak meteen als ik terug ben een afspraak met Quirine Kulk in Rijswijk. Meteen bij binnenkomst is er een klik. Nee ,ik hoef niet op de weegschaal. Kijk deze dame weet waar ze over praat, die weegschaal en dat getal is helemaal niet belangrijk. Juist die herkenning geeft mij de kracht mij helemaal in te zetten.

Ik ga voor de The 1:1 Diet stap 3,wil wel dagelijks iets te kauwen hebben.

Hoeveel eraf moet, dat zien we wel. Ik wil afvallen tot ik mij lichamelijk beter voel. Het heeft niets met gewicht te maken. Eerlijk is eerlijk de eerste weken is het zwaar. Dan merk je pas wat je over de gehele dag naar binnen werkt. Gewoon niet doen dus.

De wekelijks e bezoekjes aan Quirine gaven mij de moed om door te gaan. Iedere week hoorde ik, weer iets eraf, het gaat goed hou vol. De omgeving gaat het zien. Mijn kleding gaat ruimer zitten. Knieën doen al minder zeer. Ik zie delen van mezelf die ik al heel lang niet gezien heb. Ik kan zelf mijn teennagels knippen en lakken!

We gaan door, DIT KAN IK!

Ik word een vaste klant in een kledingzaak waar ik vroeger alleen maar in de etalage kon kijken. Ze verkopen daar namelijk niet alleen grote maten. Nu ga ik maandelijks langs voor weer een maat kleiner. Zelfs mijn schoenmaat is op een gegeven moment een kleiner! Ik ben nu al 3 kleding maten minder. Mijn man wijst nu mij op leuke jurkjes in etalages!!!

Maar ik voel me wel lichamelijk veel beter, soepeler, gezonder, actiever en moet ik toegeven: AANTREKKELIJKER EN DAT IS LEUK!!!

Ik ga door.

De reacties van de vrouwelijk collega s en vrienden worden nu juist tegengesteld. Je bent nu toch wel genoeg afgevallen, je gaat er slecht uitzien, je bent niet meer zo gezellig. Quirine sleept mij er weer doorheen. Heel bekend, jaloers, gewoon doorgaan. Iedere week het juiste woord, om mij gemotiveerd te houden.

Ik geef het je te doen, Quirine je bent een kanjer!!

Af en toe bang voor feestjes, de beruchte feestdagen, daar was Quirine weer. Nee, nu niet de moed opgeven, je bent zo goed bezig. Nu gewoon doorgaan ff een misstap mag af en toe best, gewoon de draad weer oppakken.

En we gaan door……………

Ik ga nog steeds iedere week naar Quirine voor gewichtsbeheersing. Ben nog steeds op gewicht. Ben nog erg bang om aan te komen. Wil eigenlijk het liefst op dieet zijn. Dit is namelijk een veilig gevoel. Ook daar is Quirine mijn steun en toeverlaat. Ja, nee we bouwen gewoon af, je bent goed zo. Je gaat weer gewoon eten nu.

Nooit gedacht dat ik moeite zou kunnen krijgen met eten, maar dat is nu echt de grootste uitdaging die ik doormaak. Zonder angst eten en toch op gewicht blijven. Maar ook dat lukt mij samen met Quirine, dat weet ik zeker.

Jeanet Roet
Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Quirine Kulk

Quirine Kulk
Maak een afspraak
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten