Het voelde zo fijn toen mijn kleren te groot werden

26/02/2019 in: Cliëntervaringen

Ik schrijf dit verhaal met een lach en een traan

/uploads/linda-otter/winy.jpg

Via Facebook las ik dat er op 9 juni 2018 een inloopochtend was bij Cambridge in Franeker. Ik was er al een tijdje over aan het nadenken en had al heel veel gegoogeld over afvallen en het afvalprogramma van Cambridge. Nu was het voor mij de tijd om de stap te nemen en gewoon gaan of alles bij het oude te laten, maar daar voelde ik me niet goed onder. In 6,5 jaar tijd was ik zoveel aangekomen dat het mij belemmerde in mijn gezondheid en in mijn hoofd.

We hebben 6,5 jaar in het I.V.F traject gezeten, wat veel met mij heeft gedaan. Behoorlijk gegroeid door alle hormonen, maar dat nam ik allemaal voor lief. Maar toen ineens het einde in zicht was, was ik weer terug bij af. Mijn kinderwens zal er niet komen. Dat kwam destijds ineens als een schok binnen. Ik moest van mezelf eraan werken om mijn oude figuur weer terug te krijgen. En daar was Cambridge. Ik schrijf dit nu dan ook met een lach en een traan.

Twee hele lieve consulentes stonden voor mij klaar en hoorden mijn verhaal in het kort aan. Niet meer nadenken, voor ik het wist stond ik op de weegschaal en daar stond het dan: 78,9 kilo. Vol goede moed ging ik naar huis om te beginnen in stap 1; met een doos shakes onder mijn arm zei ik vrolijk tot volgende week. In het begin zag ik het resultaat. Doorzetten! Gelukkig ben ik wel iemand met de instelling: “als ik ergens voor ga, dan wil ik ook volhouden” En heel eerlijk, het valt niet altijd mee. Ik ben twee of drie keer uit het niets heel misselijk geweest. Dan nam ik even iets te eten zodat ik me iets beter voelde. Ik vertelde alles wel eerlijk bij Cambridge. Maar ik ging door en hoe verder ik kwam hoe beter ik me voelde.

Het voelde zo fijn toen mijn kleren te groot werden, beetje bij beetje kwam mijn oude figuur weer terug. Ik kon weer gewoon voorover hangen om mijn veters normaal vast te maken. Allemaal kleine dingetjes die veel met me deden. Het lopen werd weer makkelijker en ik had minder last van mijn benen. Ook niet zo vreemd, want aan het einde van stap 7 was voldoende afgevallen. Soms was het wel lastig om af te vallen en alle stappen te doorlopen. Ik moest veel vaker plassen, ook in de nacht, en dat was ik niet gewend. Gelukkig ben ik alleen in het begin een beetje misselijk geweest. Mijn doorzettingsvermogen heeft mij geholpen om alle stappen door te komen.

Wat ik aan andere mensen wil meegeven die willen beginnen met Cambridge; als je het zelf echt graag wilt ga er dan voor. Zorg dat je het van te voren bespreekt met naaste familie en vraag of ze je willen steunen. Mijn man kookte in het begin zelf, zodat het voor mij in de eerste stappen wat makkelijker was. Wees eerlijk naar de consulenten, ze zijn wel wat gewend. En het belangrijkste wat ik zelf vond is echt die 2,5 liter drinken.

Ik heb twee consulentes gehad. Marieke van der Meer heeft mij in het begin geholpen, maar zij verhuisde naar een andere locatie. Het was even slikken toen ze weg ging, omdat ik bij haar in het begin mijn verhaal had gedaan. Maar daar was Linda Otter. Zij was ook aanwezig bij de inloop ochtend in juni 2018. Gelukkig kon ik het met haar ook goed vinden. Zij heeft mij het grootste gedeelte er doorheen gesleept. Het contact was super, ook met vragen kon ik altijd bij haar terecht. Ze was altijd vrolijk en ik voelde me daardoor ook meer dan welkom. Bedankt voor alles en we zien elkaar snel

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Linda Otter

Linda Otter
Maak een afspraak
Je doet het tenslotte voor jezelf en niet voor een ander

Je doet het tenslotte voor jezelf en niet voor een...

Er komt een moment dat je naar jezelf in de spiegel kijkt en denkt "dit wil ik niet."...

Lees meer

Ik gun iedereen dit gevoel, ik voel me fantastisch!

Ik gun iedereen dit gevoel, ik voel me fantastisch...

Eind februari komt Engeltje voor het eerst bij mij in de praktijk. Ze oogt vrolijk en opgewekt, maar hoe langer ik met h...

Lees meer

Mijn dochters verbazing toen we naar de sauna gingen was het leukst

Mijn dochters verbazing toen we naar de sauna ging...

Gerrie Tichelaar afgeslankt bij Cambridge Franeker...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten