Hiljan

04/09/2015 in: Cliëntervaringen

Zwangerschap

Geschreven door: Hiljan

Mijn ervaring met het Cambridgedieet: In februari ben ik begonnen met het Cambridgedieet. Drie maanden daarvoor was ik bevallen en ik vond al snel dat ik moest gaan lijnen. De zwangerschap op zich had mij niet zoveel extra kilo’s opgeleverd maar het moeizame traject ervoor wel. Door hormoonbehandelingen en vreetbuien die volgden op de herhaaldelijke teleurstellingen was ik de afgelopen jaren zo’n 20 kilo aangekomen. En ik was al geen dunnetje! Ik wou geen moeder worden die geen veters kon strikken zonder puffend en met een rood hoofd overeind te komen. Bovendien wilde ik een gezond gewicht voor mijn dochtertje. Op 19 februari kwam Patty langs voor het intakegesprek. Ik had al wat informatie opgezocht en gelezen dat de consulenten zelf ervaring hebben met het dieet. Wel zo fijn als je met je dikke lichaam ‘bloot’ moet. Toen ik de deur opendeed, stond daar een slanke en sportieve Patty. Niet direct wat ik had verwacht of gehoopt. Maar ik zette mij snel over mijn gêne heen. Dat bloot valt ook erg mee. Je moet met blote voeten op een supersonische weegschaal staan. Die meet van alles en dat kan best confronterend zijn. Bij mij was het gewicht alleen al confronterend genoeg. Goede stimulans om aan de slag te gaan. Iedere week ging ik bij Patty langs om te wegen en nieuwe shakes e.d. te kopen. Vanaf week drie mag je ’s middags een reep in plaats van een shake. De eerste keer weet je niet wat je overkomt als je zo’n reep eet. Het voelt als zondigen en het is erg raar om weer te kauwen. Overigens is het wel ideaal, want zo’n reep kun je gemakkelijk meenemen. Eerlijk is eerlijk, de shakes kwamen mij na een paar weken wel de neus uit. Van de soep lustte ik alleen de groentesoep dus die heb ik vijf weken achtereen gegeten. Maar ‘t bleef lekker. Ik had nog meer kunnen afvallen als ik meer had gesport. Patty hamerde steeds op het vergroten van de spiermassa maar sport is echt niet mijn ding. Zelfs eenvoudige oefeningen voor thuis schieten er bij mij al snel bij in. En met mijn baby had ik genoeg andere (leuke) dingen te doen. Inmiddels was ik veel afgevallen en had besloten met het afbouwprogramma te beginnen. Ik had zo’n zin om weer gewoon te eten met mijn partner. Wel zo gezellig. De rest ga ik op mijn eigen manier en in een rustig tempo aanpakken. En mocht het te lang duren, dan weet ik nu een dieet waarmee ik een flink aantal kilo’s kwijt kan raken.

Nu zorgen dat ik een gezond eetpatroon behoud. Ik taal niet meer naar zoetigheden dus daar blijf ik zo lang mogelijk vanaf. En ik blijf veel water drinken. Aan iedereen die overweegt dit dieet te gaan doen:

Als je voor jezelf beslist dat je gaat afvallen, dan is dit dieet goed te doen. Je moet echt de knop omzetten.

Succes!
Hiljàn

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Patty Kiemeney

Patty Kiemeney
Maak een afspraak
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten