I DID IT!!!

16/03/2021 in: Cliëntervaringen

Al vanaf klein meisje was ik al steviger dan mijn leeftijdsgenoten. Helaas kreeg ik dit toen ook vaak te horen en heb ik hier toch wel last van gehad. Ik kon gelukkig altijd rekenen op de steun van mijn ouders, die zeiden: ‘Je ben goed zoals je bent’ of ‘Laat ze maar lullen’. Helaas voelde dit voor mij niet altijd zo. En naar mate ik ouder werd, begon ik er zelf steeds meer last van te krijgen.

Ik heb verschillende manieren en diëten geprobeerd om af te vallen en op gewicht te blijven, maar helaas boekte ik nooit echt het resultaat waar ik happy van werd.

Natuurlijk viel ik wel een aantal kilo’s af, maar dit waren er nooit zoveel dat je het zag of dat ik goed in mijn vel ging zitten. En natuurlijk, zoals bij meerdere, kreeg ik last van het jojo-effect en kwamen deze kilo’s er ook zo weer bij…als het er niet meer waren!
Doordat ik een knieblessure heb gehad en toen met rugklachten rondliep, was sporten een dingetje. Het lukte me niet om bij te blijven en schaamde me steeds meer voor hoe ik eruitzag.

Toen iemand me wees op The 1:1 Diet was ik wel nieuwsgierig, want hoe mooi zou zijn als de verhalen klopte. Dat je echt zoveel kon afvallen en geen last had van het jojo-effect. Maar ja, zoals wel meerdere verhalen leek dit me ook te mooi om waard te zijn!!

Gelukkig nam mijn nieuwsgierigheid de overhand en heb ik contact gezocht met mijn consulente, Janina Peters, voor meer informatie. Want ach, wat heb ik te verliezen!! Het telefoongesprek met haar heb ik als ontzettend prettig ervaren. Ze heeft me heel veel informatie gegeven, maar toch was ik nog sceptisch. Ik weet nog goed dat ik heb gevraagd: ‘Maar werkt het dan echt?’, waarop ik te horen kreeg: ‘Ik durf jou te garanderen dat als jij je aan het stappenplan houd, het echt werkt. Maar je moet er wel zelf voor werken’.

Ondanks dat deze opmerking me in de positieve zin aan het denken heeft gezet, was ik nog niet helemaal verkocht. Na wikken en wegen en veel overleg met mijn vriend, heb ik de stap durven nemen en ben ik gestart met stap 1 van het stappenplan. 

Er was een knop bij mij omgegaan en ik ben ervoor gegaan. En het resultaat mocht er wezen.  Met ongeloof en tranen van blijdschap heb ik naar mijn persoonlijke grafiek gekeken. Wie had dat ooit durven dromen.

Ik kreeg een motivatie-boost en ging er weer tegen aan. Ik weet nog goed dat ik teleurgesteld was in mezelf toen ik wat minder kwijt was geraakt. Die kwam toch even binnen. Maar ook toen kon ik rekenen op de steun van Janina.
Ik kreeg namelijk te horen dat ik niet zo streng voor mezelf moest zijn, want ik heb het toch maar geflikt om zo ver al te komen. Dat ik het positief moet bekijken en trots op mezelf moet zijn.

Mijn gehele omgeving, maar vooral mijn partner is een ontzettende steun in de rug. Ik krijg met regelmaat te horen hoe goed ik eruitzie en hoe trots hij op me is. Hij steunt me gedurende het gehele proces en laat me inzien dat ik ook trots op mezelf mag zijn. Hij helpt me als ik er even doorheen zit en zoekt mee met allerlei recepten. We proberen er samen het beste (en lekkerste) van te maken. Hij is soms zelfs jaloers op de lekkere repen van het 1:1 dieet.

Zelf ben ik een persoon die ergens vol voor gaat, liever geen half werk doe en het motto heb: ‘Als je het doet, doe je het goed!’. Dit is dan ook dik en dubbel terug te zien in mijn afvaltraject.
Want zoals Janina zei: Het werkt, zolang je er maar voor werkt en je best ervoor doet.

Tot nu toe is mijn traject heel goed verlopen, maar ook ik ben realistisch en weet ik dat ik ook een moment ga krijgen dat het lastiger wordt. Je kunt immers niet voor altijd afvallen.
Maar ik weet dat ik dit met de hulp, steun en begeleiding van Janina en mijn partner aankan. En ik op een stabiel, gezond gewicht kan blijven!!

Hoe sceptisch ik dus van tevoren was, zo trots ben ik nu op mezelf.

Want hey, I DID IT!!!


Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Janina Peters - van Mook

Janina Peters - van Mook
Maak een afspraak
Ik voel me fitter en heb meer energie!

Ik voel me fitter en heb meer energie!...

De kilo's gingen er vlotjes af!...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten