Ik wilde mij gewoon weer Wendy voelen!

12/03/2019 in: Cliëntervaringen

Het advies van Wendy luidt: "Ga ervoor! En als je het doet, geen twijfels of het je lukt, het lukt je gewoon!"

Ik wilde mij gewoon weer Wendy voelen!

Samen met haar vriendin Afkemarij, besluit Wendy 2018 te starten met het Stappenplan van Cambridge Weight Plan.

“ Ik heb eigenlijk altijd al een probleem gehad met mijn gewicht en eetgewoontes. De afgelopen 11 jaar werd ik alleen maar zwaarder en zwaarder; kinderen, zwaar werk, stoppen met roken en andere onderliggende oorzaken zoals stress en emotie eten.”

“ Ik merkte dat mijn gezondheid erop achteruit ging . Ik kreeg lichamelijke kwaaltjes, ontweek de spiegel en de fotocamera. Desperate op zoek naar een redmiddel, stuitte ik op Cambridge. Na wat research en het zien van heel veel filmpjes/ervaringen van andere mensen, was ik overtuigd. Als zij het konden, kon ik het ook!”

Het doel van Wendy was dat ze zich weer Wendy wilde voelen, weer een (leuke) vrouw voelen. Ze wilde, met het oog op haar reis naar Indonesië, met het gezin op vakantiefoto’s staan en deze achteraf ook weer durven bekijken.

En nu? Nu voelt Wendy zich weer Wendy! “Ik weet nog dat ik voor Cambridge in de spiegel kon kijken en mezelf niet meer herkende; mijn spiegelbeeld klopte niet met hoe ik wist dat ik was.”

Er zijn heus wel wat zware momentjes geweest, dat ze door een vervelend gevoel heen moest. Normaliter greep ze dan naar een zak chips en nu moest ze door de emoties heen.

“Dat is wat mijn betreft ook de clou; om te leren gaan met je emoties.”

Maar vanaf het begin heeft Wendy gedacht "Ik ga dit doen en het gaat me lukken!"

De lichamelijke verschillen voor Wendy zijn de kleding. Ze kan weer dragen wat ze mooi vindt en niet alleen de kleren die ‘passen’. Ze voelt zich energieker, fit en heeft daardoor zin om meer te bewegen. Ze snurkt niet meer, wat qua relatie en op sociaal vlak (weekendjes weg met vriendinnen) heel fijn is!

Maar geestelijk is het vooral een leerzaam proces geweest. “Ik heb veel inzichten gekregen; waarom ik het zover heb laten komen, mijn valkuilen, mijn gedachtes, mijn krachten enzovoort… Wat voor mij een belangrijke omslag is: er is een middenweg tussen ‘alles of niets’."

Het advies van Wendy luidt: “Ga ervoor! En als je het doet, geen twijfels of het je lukt, het lukt je gewoon!”

“Ik denk wel dat je het meest succes hebt als je je volledig aan het programma houdt. Dus de stappen volgen zoals ze bedoeld zijn en de adviezen van je consulent opvolgen. Geen smoesjes of uitstapjes om jezelf tussendoor te belonen.”

“Binnen een paar maanden voel je je al een ander mens! Zo snel kan het gaan, ongelooflijk! Ik gun het succes met Cambridge iedereen!”

Wendy is niet bang dat de kilo’s er weer aan komen. Ze wil niet anders. Net als de mindset bij de start van Cambridge ”Ik ga het doen en het gaat met lukken”, geldt nu “die kilo’s komen er niet meer aan!”

“Het Stappenplan zit knettergoed in elkaar. De stappen 1 en 2 wisselen elkaar precies op het juiste moment af. In de tussenweken leer je echt wat gezonde keuzes zijn en in welke porties je moet eten. In de stappen hierna bouw je rustig aan op en leer je jezelf een nieuw eetpatroon aan, wat mij eerder niet lukte.”

De wekelijkse begeleiding met Marieke was heel fijn.

“Marieke, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik ben zo blij met jou! Ik ben zelf hulpverlener en ben altijd heel kritisch geweest naar alle hulp-/zorgverleners die op mijn pad kwamen, maar op de één of andere manier mocht en mag jij me wel helpen. Je snapt me, je sluit zo mooi aan, je kon zelfs vernieuwde inzichten geven (en ik ben niet snel om, haha). Ik vind je een machtig, prachtig mens!”

“Ik kon/kan mijn verhaal kwijt en daarnaast konden/kunnen we ook verschrikkelijk lachen. Ik heb elke keer het gevoel gehad dat je alle tijd voor me neemt.”

“Zonder jou was het me waarschijnlijk ook wel gelukt, maar niet zo waardevol als dat ik het nu heb ervaren.”

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Marieke van der Meer

Marieke van der Meer
Maak een afspraak
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten