Jan stopte met roken en kwam behoorlijk aan.

16/01/2018 in: Cliëntervaringen

Jan en zijn vrouw zijn samen begonnen met het Cambridge Weight Plan Stappenplan. Enorme doorzetters. Beiden zijn ze blij met het resultaat. Lees het verhaal van Jan.

Jan stopte met roken en kwam behoorlijk aan.

27 december 2016 ben ik gestopt met roken, dit door middel van medicatie en pleisters. Eigenlijk ging dit boven verwachting goed en tot op heden rook ik nog steeds niet. Omdat ik gestopt was met roken veranderde mijn stofwisseling. Deze werd een stuk trager en zonder mijn eetpatroon aan te passen vloog mijn gewicht omhoog. Op het werk begonnen ze mij te vragen wat er gebeurd was en of ik ziek was. Dit was niet het geval. Om weer te beginnen met roken was voor mij geen optie, nog zwaarder worden ook niet. Via het werk van mijn vrouw kwamen we in contact met een consulente van het Cambridge Weight Plan. Na een intake hebben we samen besloten deze methode van een gezondere leefstijl te gaan volgen. In de eerste week Stap 1 gedaan. Best lastig, leven op 3 producten en 2,5 liter water per dag. Dit was vol te houden omdat ik er het vertrouwen in had dat ik alle benodigde voedingsstoffen binnenkreeg. Ook de ondersteuning wat betreft het volhouden en de motivatie van Lia (consulente) waren heel belangrijk. Het resultaat was de eerste week verbluffend, mijn BMI was flink gedaald. Na 2 weken afzien kwam de opbouw. De “normale” voeding werd toegevoegd aan het Stappenplan. Met handige en lekkere tips ging ik dit ook meer waarderen. Samen met mijn vrouw stonden we nu ook meer in de keuken en besteedden echt tijd aan de voorbereiding van het eten. De gesprekken met Lia waren altijd opbouwend. Na een feestje of iets dergelijks kwam dan ook niet het “bestraffende praatje” maar de vraag; heb je er van genoten. Ook hierbij gaf ze dan de tips iets uit het Stappenplan te bewaren voor de avond. Het voelde dan ook goed om gewoon van gedachten met haar te wisselen over gezond, afwisselend en regelmatig eten en bewegen. Nu heb ik nu een gezond BMI van 23,1. Door het bewuster inkopen van boodschappen, het gezondere eten, actief bewegen wil ik dit behouden.

Jan.

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Lia Bakker

Lia Bakker
Maak een afspraak
Ingrid kan de kleding weer aan die haar blij maakt

Ingrid kan de kleding weer aan die haar blij maakt...

Wat ben ik blij dat ik Cambridge Weight Plan heb ontdekt via mijn nichtje....

Lees meer

Helma heeft balans in haar leven gevonden

Helma heeft balans in haar leven gevonden...

Helma heeft haar gewicht in balans...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten