Je doet het tenslotte voor jezelf en niet voor een ander

26/02/2019 in: Cliëntervaringen

Er komt een moment dat je naar jezelf in de spiegel kijkt en denkt "dit wil ik niet."

/uploads/linda-otter/welmoed.jpg

Mijn omslagpunt was vooral het moment dat ik mezelf terug zag op foto’s. Ik vond het vreselijk om te zien hoe ik in zo’n korte tijd tien kilo was aangekomen.  

Ik ging sporten; iedere keer met tegenzin naar de sportschool en ik viel ook niet af. Vervolgens ging ik op mijn voeding letten door bijvoorbeeld geen koekjes meer te eten en tussendoor niet meer te snoepen. Maar mijn overtollige kilo’s gingen er niet af. Ik kwam er achter dat ik niet de juiste voeding at waardoor ik steeds meer aan kwam. Ik wist dat ik dit niet wilde, kreeg van steeds meer mensen te horen dat ik “wat bredere heupen kreeg” en dat dat mooi vrouwelijk was. Maar gelukkig zagen mijn ouders dat dit niet het geval was. Hun advies was dat ik mijn eetpatroon moest aanpassen.  

Op een bepaald moment zag ik zelf ook in dat mijn ouders gelijk hadden. Alleen vond ik het best lastig om alleen af te vallen. Mijn moeder was al een tijdje bezig met Cambridge en ik zag hoe zij steeds meer afviel en hoe goed ze eruit zag. Dat wilde ik ook! Dankzij haar ben ik ook bij Cambridge terecht gekomen.

Na een goed gesprek met mijn Cambridge consulent ben ik gelijk begonnen. Zelf had ik nooit verwacht dat dit mij zou helpen. Ik ben begonnen in stap 1; de combinatie school, stage en werk en drie producten per dag was best zwaar. Ik had gelukkig veel contact met mijn consulent en ondanks dat het pittig was, bleef ik volhouden. Met uiteindelijk veel resultaat. Ik was zo trots op mezelf en wat gaf dat een kick! Op mijn werk vroegen collega’s vaak waarom ik op dieet was, want “ik was toch niet dik?” Ik had ook vaak het gevoel dat ik me moest verantwoorden. Toch ben ik bij mezelf gebleven; ik wilde afvallen en niet nog zwaarder worden. Ik deed het tenslotte voor mezelf en niet voor een ander!  

Ik ben redelijk snel na stap 1 overgegaan op stap 2. Ik ging intensief sporten en ik zag op de weegschaal het positieve resultaat van mijn inspanningen. Ook merkte ik dat ik steeds beter in mijn vel ging zitten. Na een tijdje kreeg ik veel complimentjes en zeiden mensen dat ik er goed uitzag en dat ik dit ook uitstraalde. Dit was altijd erg fijn om te horen. Het feit dat de mensen om mij heen mij zagen veranderen, motiveerde mij extra om door te gaan met het Cambridge dieet. Toch was het soms ook wel lastig als vrienden, bijvoorbeeld op school, een broodje kroket aten. Maar ik ben sterk gebleven en heb doorgezet. Na twee maanden voelde ik me al een ander mens. Ik ben veel zelfverzekerder geworden. Ik let dagelijks op mijn eetpatroon en ik vind naar de sportschool gaan nu echt een hobby.

Door Cambridge ben ik overtollige kilo's geraakt. Ik ben trots op mijn lichaam en straal dit volgens mij omgeving ook uit. Ik wil absoluut niet terug naar mijn oude gewicht. Kortom, Cambridge was voor mij echt het ideale dieet met de juiste begeleiding van Linda. Elke week een weegmoment waar je naar uit kunt kijken en een hulplijn die je kunt bereiken als het even tegen zit. Linda, bedankt! Zonder jou was het zeker niet gelukt.

Dikke kus Welmoed 

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Linda Otter

Linda Otter
Maak een afspraak
Mijn dochters verbazing toen we naar de sauna gingen was het leukst

Mijn dochters verbazing toen we naar de sauna ging...

Gerrie Tichelaar afgeslankt bij Cambridge Franeker...

Lees meer

Het voelde zo fijn toen mijn kleren te groot werden

Het voelde zo fijn toen mijn kleren te groot werde...

Ik schrijf dit verhaal met een lach en een traan...

Lees meer

Ik had die stok achter de deur echt nodig

Ik had die stok achter de deur echt nodig...

Wat ben ik trots op Tineke! Vol goede moed begon ze met steun van haar man aan het Cambridge Weight Plan Stappenplan. De...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten