Jurjen

02/09/2015 in: Cliëntervaringen

Van mee-eter tot chef kok

Jurjen
Soms zit het mee, soms tegen. Het leven kent goede en slechte tijden. Maar de laatste jaren zit het niet mee. Ontslag en met 63 levensjaren en ervaring geen uitzicht op ander werk. Operaties aan knie en onderbeen vanwege kraakbeen trauma. Gefrustreerd neemt het lichaamsgewicht toe en toe en toe. Kortom: het zit zwaar tegen. Met het accent op zwaar!

‘Afvallen, jij?’ Zij gelooft het niet. Dat hoor je. Haar bewijs ligt in mijn verleden. Ik twijfel misschien ook wat. Maar het is nu anders: ik wil het.  Ik kies voor CB800. Dan eten we ’s avonds gewoon. Maar 400 kcal? Wat is dat? Hoe doe je dat? Waar koop en hoe kook je dat? Goede vetten, calorieën, vezels, eiwit.. de voor mij onbekende termen rijzen doen me duizelen. Onbegonnen werk. Maar ik start. Vol overtuiging. Met de onmisbare, positieve en stimulerende support van CB consulente Brenda gaat het zeker lukken.

En nu? Wat een sensatie wanneer mijn vriend de weegschaal echt mijn vriend word. Geweldig! Met bananenshake en aarbeireep en de 400 kcal menu’s gaat het prima. Wat een verandering. Weg is mijn buik. Mijn gezicht… kijk nou: ik lijk weer op toen!

Ik voel me geslaagd. Ervaar positieve energie. Ik leef en beweeg. Nu naar de sportschool. Het voelt goed. Elke dag sta ik nu in de keuken. Ik snuffel via internet naar 400 kcal recepten. Kook kip teriyaki met rijstwijn en Japanse sojasaus. Ik ontdek anders en bewust eten. Van grill, wok-, sesam- en olijfolie tot 30+. Nu ook een weegschaal op het aanrecht. Verse groente op de groenteplank en zelf snijden. Verse gember raspen en zoete aardappel in de oven. Gegrilde bloemkool met kerrie. Op de fiets naar de markt voor boerenkaas en verse groenten en fruit.  En zij zegt: ‘Nog nooit zo gevarieerd en lekker gegeten sinds jij kookt!’ Dit had ik nooit verwacht: ik met een schort voor in de keuken. Van mee-eter word ik chef kok. En ik geniet met volle teugen. Vriendje weegschaal levert het bewijs hoe goed het me doet.

Ik ben helemaal in de gloria. Lang leve CB800.
Zijn er geen nadelen aan CB800? Jawel: de kosten. Nee, niet voor de shake en de reep. Dat is betaalbaar. Maar de aanschaf van nieuwe kleding! Al mijn kleding van voor CB800 is te groot en naar de voedselbank. Van XL, soms XXL, nu naar M of een enkele keer L. Wat een fysieke verandering. Ik kijk in de spiegel en ben trots en blij met wat ik zie. Het kost wat, maar dan heb (en ben) je ook wat!

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Brenda Sminia

Brenda Sminia
Maak een afspraak
Sanne

Sanne...

Enthousiast gemaakt door een vriendin die al goede resultaten had behaald met Cambridge, besloot ik, samen met een vrien...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten