Marcel

04/09/2013 in: Ervaringsverhalen

Marcel (40): “Het was tijd”

Geschreven door: Marcel (40)
Tijd om nu eens iets aan mijn gewicht te gaan doen. Niet omdat mijn vrouw al meerdere keren tussen neus en lippen door had laten vallen dat ik nu wel een beetje te zwaar was geworden de laatste jaren. Nee, meer omdat ik zelf nu eindelijk inzag dat het tijd was.
Wat en hoe zou ik dit varkentje eens gaan wassen, een heleboel mensen om mij heen deden verschillende soorten diëten, de één nog zwaarder dan de andere als ik hun verhalen zo mocht geloven. Ik koos Cambridge. Waarom? Omdat ik nou eenmaal niet van diëten houd en met mij waarschijnlijk vele anderen. Ik wilde gezond en eenvoudig afvallen.

Goed resultaat
Toen op een avond mijn vrouw me op de site van afslankcoach wees ben ik mij daar in gaan verdiepen en heb ook toen de hele site van Cambridge doorgeneusd naar de methode die zij gebruiken. Ja, dat leek me wel iets voor mij, eenvoudig en onder goede begeleiding afvallen. Op mijn lijf geschreven! Na een afspraak gemaakt te hebben met mijn toekomstige consulent in Almere ben ik op introductiegesprek geweest en daar hebben we meteen maar even gewogen en de nodige vet- en vochtpercentages gemeten, wat trouwens uiterst makkelijk gaat, alles in 5 seconden op een enkele weegschaal. Alleen Cambridge producten en water, veel water. Dat water zou me nog wel eens gaan opbreken dacht ik nog, maar na twee dagen wist ik niet beter en dronk ik de litertjes weg alsof het mij zo vertrouwde negende bakkie koffie was.

ruim 1 kledingmaat omlaag gegaan: een mijlpaal
Wanneer je met Cambridge bezig gaat, dan is het begin het zwaarst omdat je lichaam dan overgaat van glucose verbranding naar vetverbranding, maar hé, dat is toch wat ik wilde, vet verbranden. Nou en dat gebeurde ook, mijn gewicht zakte met maar liefst meer dan 1 kledingmaat. Ik voelde me prima en zat geweldig in mijn vel.. Op deze manier zou het mij wel gaan lukken om alsnog de 2,5 kledingmaten omlaag te gaan die ik mijzelf als doel had gesteld.

"Ik miste het gewone eten niet meer"
Naarmate de tijd vorderde, was ik steeds meer aan het Cambridge dieet gewend geraakt en miste ik het “gewone” eten en snoepen beslist niet meer. En dan te weten dat ik tijdens mijn periode van afvallen toch de nodige uitdagingen heb gehad hoor, verjaardagen en feestjes genoeg, maar zoals een hele groep kennissen die op dat moment aan het Bakkeren waren even stiekem een anti-Sonja dag pakten en de gebakjes, worst, zoutjes en kaasblokjes naar binnen schoven alsof hun leven ervan af hing, moest ik alleen maar innerlijk lachen. “Wacht maar” dacht ik nog, ik ben wel aan het afslanken. Toen ik op gewicht was, mocht ik eerst gaan “afbouwen”. Een periode van drie weken waar je weer naar je normale eten en drinken overstapt. Ik was ruim 2 kledingmaten omlaag gegaan en voelde me prima.

Cambridge veranderde mijn leven drastisch
Nu kijken of dat ook zo blijft natuurlijk, want één van de vele opmerkingen die ik om mij heen hoorde was dat ik wel weer als een stuiterbal de lucht in zou gaan met m’n gewicht. Nou, ik kan je zeggen dat dat dus niet gebeurde. Momenteel ben ik alweer een tijdje gestopt en mijn gewicht is nog even mooi als toen ik stopte met diëten. Niet omdat ik nu nog alleen maar op sla leef, nee gewoon “normaal“ eten en een beetje lichaamsbeweging doen wonderen. Ik kan alleen maar zeggen dat Cambridge mijn leven drastisch heeft veranderd, en alleen maar in positieve zin.
Marcel

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in Het 1 op 1 Dieet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige Het 1 op 1 Dieet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Daphne-Chantal Zanoli

Daphne-Chantal Zanoli
Maak een afspraak
Paul van den Berg

Paul van den Berg...

Ik ben sportman geworden...

Lees meer

Marguérite

Marguérite...

Afslanker van het jaar 2010...

Lees meer

Manuela

Manuela...

Dat was de druppel!...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten