Marcel.

04/03/2015 in: Cliëntervaringen

Gezonder worden

Geschreven door: marcel

Ik ben Marcel en bij de start met Cambridge had ik niet een gewicht om echt van te schrikken maar met mijn lengte van 1.70 toch eigenlijk wel aan de zware kant. Omdat mijn moeder eigenlijk haar hele leven altijd al in de weer was met diëten en een blijvend resultaat echter uitbleef, vond ik diëten eigenlijk maar niks. Gewoon gezond eten, met mate en veel bewegen zou voldoende moeten zijn om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Maar na vele jaren van beloftes aan mezelf nu eindelijk iets aan mijn overgewicht te doen, kwam het er toch nooit van. Het werd tijd voor een andere aanpak.

Op mijn werk waren er een paar collega’s die met succes aan het “Cambridgen” waren. Meteen ben ik gaan googlen en vond de site. Na wat gelezen te hebben leek me een afspraak met een consulente het handigst om wat meer informatie en nog wat antwoorden op mijn vragen te krijgen. In mijn dorp is er 1 consulent dus die keus was snel gemaakt. Patty Kiemeney en na een telefoontje stond ik de volgende avond, voor een vrijblijvend gesprek, bij haar op de stoep. Tijdens alle uitleg en antwoorden raakte ik gelijk enthousiast en besloot ik meteen om te gaan starten met het Cambridge dieet. Na een lange lijst met vragen over mijn gezondheid, medicijngebruik en dergelijk was de laatste hobbel genomen.

Je moet in het begin wennen aan het feit dat eten er even niet inzit. Maar er zijn ook makkelijke kanten. Je weet waar je aan toe bent, drie shakes op een dag en dat is het. Geen gepuzzel met koolhydraten, recepten enzovoort. De shakes zijn bovendien erg smaakvol en er is nooit een moment geweest dat de smaken tegen gingen staan. Er is daarvoor gewoon te veel keus. Ook zijn er verschillende soorten soep en voor ’s morgens pap. De keus is helemaal aan jezelf. Het gewicht verliezen motiveert natuurlijk enorm. Patty is een stok achter de deur. Elke week ga ik langs om me te laten wegen en elke week word ik blijer. Er wordt bij het Cambridge dieet niet alleen puur gekeken naar afvallen maar ook naar het gezonder worden. In gesprekken met Patty hebben we het ook vaak gehad over wat te doen na het Cambridgen. Wat is wel en wat is niet verstandig om te eten. Hierdoor ben ik ook veel bewuster gaan nadenken over hoe mijn eetpatroon was en hoe het moet gaan worden. Meer bewegen is uiteraard ook heel belangrijk.

Na het wegen wordt er weer ingekocht voor de volgend week waarbij ik wil opmerken dat ik nooit het gevoel heb gehad dat er “flink verkocht” moet worden. Ook wordt er zeker niet gepushed om zolang mogelijk met diëten door te gaan. Toen ik opperde om maar eens te gaan beginnen met afbouwen omdat ik al royaal onder mijn streefgewicht zat vond Patty dat een heel goed idee omdat je uiteindelijk weer op een punt moet komen dat je weer “normaal” gaat eten. Alleen wel verstandiger natuurlijk. Echt duur is Cambridgen ook eigenlijk niet. Je haalt namelijk veel minder boodschappen dan voorheen dus dat compenseert aardig.

 Ik zit nu aan het einde van mijn afbouwperiode die ik bewust heb verlengd om niet te veel terug te vallen. Heeft het Cambridge eigenlijk ook nadelen? Jazeker! Veel van mijn kleding is inmiddels te groot en mijn riem moest drie gaatjes strakker terwijl ik er maar twee over had. 
Inmiddels ben ik veel gewicht in vet kwijt en voel me veel beter dan voorheen. Ik heb meer energie en ik zit gewoon lekkerder in mijn vel. Ook bij het Cambridge dieet krijg je het niet cadeau. Je zult het toch vooral zelf moeten doen en gemotiveerd zijn om er nu eens echt iets aan te doen. Maar als je op dat punt staat en mede door de goede begeleiding weet ik zeker dat iedereen het kan!

Met vriendelijke groeten,
Marcel.

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Patty Kiemeney

Patty Kiemeney
Maak een afspraak
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten