Mijn afslankverhaal

24/10/2018 in: Cliëntervaringen

Daar sta je dan! Ik stond in de bloei van mijn leven. Een lieve man, schatten van kinderen, een leuke baan, maar helaas geen goede gezondheid.

Mijn afslankverhaal

Met mijn aangeboren lichamelijke beperking (klompvoeten) en overtollig gewicht was ik toch niet voor 100% gelukkig en compleet. Dit had ook negatieve invloed op mijn leven, gezin en omgeving. Van jongs af aan was ik altijd al iets mollig. Nadat ik getrouwd was en kinderen kreeg werd het overgewicht, de pijnklachten en de beperkingen alleen maar erger. Ik kon nooit iets actiefs met de kinderen doen. Zelfs lang staan of lange afstanden lopen was niet vol te houden. Sporten was ook al een probleem. Door de afwijking en beperking aan mijn voeten, heb ik nooit intensief kunnen sporten om af te kunnen vallen. Ik schaamde me ook over hoe ik er uitzag.

Na een lange zoektocht om het ideale dieet te vinden, heb ik veel ups en downs ervaren; ik viel wel wat af, maar kwam ook snel weer aan. Het bekende jojo-effect. Ook was ik steeds niet het gewenste gewicht. Het ging allemaal lang- en moeizaam en ik kreeg niet alle voedingsstoffen binnen, die mijn lichaam nodig had. De motivatie werd er niet beter op. Hierdoor heb ik het dieetproces nooit afgemaakt.

Een goede vriendin van me was begonnen met het Cambridge dieet. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik zag wel hoe het afvallen bij haar ging en vroeg haar daarom steeds meer en meer info. Ze gaf aan dat ze de eerste paar dagen wat moeite met het dieet had, maar dat het daarna echt goed vol te houden was. Het was makkelijk, omdat je alleen de producten neemt en verder nergens aan hoeft te denken. 

Ik draaide echt de knop in mijn hoofd om! En ja hoor!

Ik nam contact op met een consulent in de buurt. Ze gaf me alle info en het vertrouwen door te zeggen dat ze me het gehele proces zou begeleiden en coachen, totdat ik het gewenste resultaat zou behalen. Daar was ik heel blij mee. Ik probeerde te blijven bewegen door iedere keer een stukje te wandelen. Of eerder de fiets dan de auto te nemen. Uiteindelijk ben ik na ruim 5 jaar nog steeds op gewicht. Ik ben trots op wat ik bereikt heb. Ik ben nu een heel ander mens. Ik voel me nu 100%!
Het is mij uiteindelijk gelukt met het Cambridge Weight Plan, dus gun ik iedereen met overgewicht om ook kennis te maken met het Cambridge dieet! Ik sta er 100% achter en hoop dat mijn cliënten dat ook gaan ervaren.

Heb respect voor jezelf en wees gemotiveerd! Richt je voortaan op alles wat goed voor je is. Je moet het zelf doen, maar niet altijd alleen!

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Demet Akdogan

Demet Akdogan
Maak een afspraak
Als het nu warm weer is kan ik ervan genieten i.p.v. me te schamen!

Als het nu warm weer is kan ik ervan genieten i.p....

Mijn hele leven was ik te dik. Het was gewoon een onderdeel van mezelf geworden....

Lees meer

Super blij met mezelf!

Super blij met mezelf!...

Ik wilde altijd al afvallen, maar na verschillende pogingen maar een klein beetje afgevallen en vervolgens weer aangekom...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten