Mijn levensmotto is: Niet dromen maar doen, de toekomst is nu!

10/02/2021 in: Cliëntervaringen

Twee jaar geleden dacht ik: 'nu moet de knop om'. Ik heb straks een bruiloft en dan wil ik een mooie jurk aan kunnen. Aangezien het me alleen niet lukt om af te vallen ben ik het aan mezelf verplicht hulp te zoeken en dit avontuur aan te gaan.

Mijn levensmotto is: Niet dromen maar doen, de toekomst is nu!

Mijn verhaal:

Twee jaar geleden dacht ik: ‘nu moet de knop om’. Ik heb straks een bruiloft en dan wil ik een mooie jurk aan kunnen. Aangezien het me alleen niet lukt af te vallen ben ik het aan mezelf verplicht hulp te zoeken om dit avontuur aan te gaan. Ik heb een stok achter de deur, een innerlijke motivatie en drive nodig. Ik houd van face-to-face contacten. Ervaringsverhalen spreken meer tot mijn verbeelding.

Door met een collega in gesprek te gaan en haar ervaringen en resultaten te horen ben ik vervolgens actief op zoek gegaan naar de website van Renske Loves en plande een intakegesprek. Dit gesprek was de start van mijn weg om, samen met Renske als coach, een andere leefstijl te ontwikkelen en een gezond gewicht te behalen.

Dit alles is nu bijna twee jaar geleden. In deze jaren heb ik veel geleerd over voeding en gemoedstoestanden, van hormonen en stressmomenten. Dit alles bepaalt je gevoel van welzijn en gezondheid. Ik heb veel geleerd over mezelf, over doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Het resultaat mag er zijn. Op de bruiloft kon ik een mooie jurk dragen en nu bijna 2 jaar later ben ik op mijn streefgewicht. Ik heb meer zelfvertrouwen en nieuwe inzichten over voeding en kan omgaan met teleurstellingen. Ik heb een goede modus gevonden om dit gewicht vast te houden en niet te krampachtig te leven maar te genieten.

Dat Renske hierin een grote rol heeft gespeeld moge duidelijk zijn. De weeg- en begeleidingsmomenten waren een steeds terugkerend ijkpunt op de weg met hobbels en bobbels. Door dit alles bespreekbaar te maken kon ik door op dit pad. De wekelijkse en later 2wekelijkse peptalk gaf energie en vertrouwen om door te gaan, ook als het resultaat soms tegenviel.

Een bijkomend voordeel en resultaat is: het naar een gezonde waarde gaan van mijn bloedsuikers en cholesterol. Ook geeft dit resultaat zelfvertrouwen en motivatie om een gezond leven te leiden en niet te ‘lijden’ aan deze gevolgen van overgewicht.

Ik ga door en heb mij een levenspatroon eigen gemaakt en mijn (eet)gedrag zo veranderd dat het en automatisme is geworden. Eerst nadenken, overdenken en handelen. Ik heb de regie!!

Mijn levensmotto is: Niet dromen maar doen, de toekomst is nu!

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Renske Loves

Renske Loves
Maak een afspraak
Ik leerde Cambridge Weight Plan kennen....

Ik leerde Cambridge Weight Plan kennen.......

Mijn dochter is Cambridge Consulent...

Lees meer

Mannen denken sneller ‘ik kan het helemaal zelf’

Mannen denken sneller ‘ik kan het helemaal zelf’...

Al op jonge leeftijd worstelde ik met mijn gewicht. Ik heb heel wat pogingen gedaan om af te vallen en meerdere diëten g...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten