Ook merk ik wel dat ikzelf vaker eens in de spiegel kijk, vooral dat het soms ‘onwerkelijk’ voelt dat mijn figuur zo verbeterd is. Je bent jezelf zo niet meer gewoon.

15/01/2020 in: Cliëntervaringen

Wendy hier! Ellen is nu na 1,5 jaar nog altijd op gewicht. Ze komt nog regelmatig langs voor een praatje en natuurlijk de check-up op de weegschaal! Op deze nieuwe website mocht ik haar verhaal nogmaals delen! Dankjewel Ellen! Je levensstijl is verandert en je ziet, dat je na 18 maanden nog altijd op gewicht bent! En dat doe je allemaal zelf... Want ook het naar mijn praktijk komen is iets wat jij moet doen! Chapeau! Groetjes, Wendy

/uploads/wendy-van-hemert/ellen-jan-2020.jpg

Hallo allemaal,

Even in het kort wat informatie over mezelf. Ik ben Ellen en ben 30 jaar. Ook ben ik een mama van 2 dochtertjes van 5 jaar en 3 jaar. Ik werk in het Jessa ziekenhuis in Hasselt.

Na mijn 2 zwangerschappen en een aantal zeer stressvolle periodes in mijn privéleven was ik toch wat te ‘zwaar’ geworden naar mijn goesting. Er waren telkens wat kilo’s blijven plakken, maar dan had ik er telkens precies geen energie voor om er iets aan te doen. Op een bepaald moment had ik er dan ook echt genoeg van en wou ik er echt iets aan beginnen doen.

Vol goede moed begon ik op mijn eten te letten, geen snoep, gezonder eten,… Maar toch bleef het resultaat op de weegschaal uit? Hierdoor zakte de moed me na een tijd terug in de schoenen. Waarom op mijn eten letten, en moeite doen, voor geen resultaat op de weegschaal? Dus wou ik opzoek gaan naar iets anders.

Via een goede vriend van mijn man, heb ik kennis kunnen maken met The 1:1 Diet (destijds Cambridge Weight Plan), en dus ook met Wendy. Deze vriend had een jaar voor mij ook The 1:1 Diet gevolgd, en na al die tijd, was zijn resultaat er nog altijd.

Door dit bij iemand zo dichtbij te zien, begon ik wel in dit programma te geloven en werd ik zeer nieuwsgierig of dit bij mij ook kan werken.

Dus belde ik Wendy op voor een afspraak voor een eerste intake gesprek. Telefonisch werd al snel duidelijk dat dit een zeer aangename en vriendelijke vrouw was, en niet veel later kon ik al op gesprek gaan.

Tijdens dit gesprek kreeg ik alle uitleg die ik nodig had, en ook werd er op al mijn vragen eerlijk geantwoord. Ook werd er genoeg tijd genomen om echt de juiste informatie te geven. Er werd echt naar mijn verhaal geluisterd, zonder verwijten of dergelijke, en ook vroeg Wendy me waarom ik nu ineens wou afvallen? Waarom ik er niet eerder iets aan had gedaan of willen doen? Wat mijn motivatie was? En welke ervaringen ik in het verleden had met afvallen?

Na kennis gemaakt te hebben met Wendy en met het programma, en alles goed overlopen te hebben, werd in overleg beslist: Ik ging starten! Toch wel spannend vond ik!

Wat voor mij ook belangrijk was, was de wekelijkse opvolging die erbij hoorde. Dit had ik precies echt nodig, weten dat er ‘iemand anders’ iedere week mijn resultaten zou zien. Het klinkt belachelijk, maar dit hielp mij op moeilijke momenten.

De eerste vraag, na de beslissing om met het programma te starten, die dan al in je opkomt is: ga ik dit wel lekker vinden? Ga ik dit kunnen volhouden?

Wendy bereidde me hier goed op voor, ze liet me alle smaken van de producten zien waaruit ik kon kiezen, maar merkte ook op dat in bijvoorbeeld de eerste week je moeilijke dagen kon krijgen van bv honger hebben omdat je lichaam hier toch wat aan moet wennen.

Met alle informatie die ik gekregen had, begon ik vol goede moed aan het programma. De eerste week vroeg ik me elke dag af waar mijn ‘moeilijk’ moment bleef, maar dit moment is bij mij nooit gekomen. Het ging voor mij persoonlijk precies heel ‘gemakkelijk’.

Wat ik wel even moeilijk vond in het begin was om te ‘shaken’ op het werk. Ik had een beetje schrik voor de commentaren van de collega’s. Maar ook dit viel reuze mee! Ze waren enkel heel benieuwd naar wat dit allemaal inhield, en of het wel lekker was.

Natuurlijk waren er een aantal producten die ik echt super lekker vond, bv de smoothie kers en aardbei of de reep met aardbei en appel smaak, maar er waren er ook een paar die ik de eerste keer genomen heb en erna nooit meer.

Als er smaken waren die ik niet zo lekker vond, maakte Wendy er ook geen probleem van om deze te ruilen in andere smaken.

Wat natuurlijk ook heel motiverend is, is iedere week als je op controle gaat dat je ook echt resultaat ziet op de weegschaal. Hierdoor ga je er weer vol goede moed terug tegen aan de week erna. Na een tijdje begin je ook echt goede commentaar te krijgen uit de omgeving, dan beginnen familieleden, collega’s, vrienden,… ook echt te zien dat je bent afgevallen. Wat doet dat deugd als ze u dat dan even komen zeggen.

Natuurlijk waren er ook moeilijke momenten… Dit uitte zich bij mij persoonlijk niet zo dat ik honger had of dergelijke. Maar wel dat ik echt goesting had in bepaalde gerechten, daar had ik het soms heel moeilijk mee. Natuurlijk helpt het niet als je thuis ook nog een man en kinderen hebt rondlopen die wel nog gewoon verder eten.

Tijdens deze moeilijke momenten, of tijdens de afspraak volgend op een moeilijkere week, kon je hierover altijd bij Wendy terecht. Ze luisterde altijd en had er ook begrip voor. Toch probeerde ze u telkens te overtuigen van waarom je dit bezig bent en te motiveren om door te doen gelijk je bezig bent.

Ook als je haar tussendoor een berichtje stuurde, kreeg je bijna onmiddellijk een berichtje terug om u te helpen of te motiveren. Soms kreeg je zelfs uit het niets een berichtje van haar, gewoon om te laten weten dat ze vond dat je super goed bezig bent. En wie hoort dat nu niet eens graag?

Na een tijd was het dan zover, ik had mijn doelgewicht behaald! Ik kan u verzekeren dat dit echt een TOP gevoel is!

Maar dan komt er de afbouw. Wat zag ik hier tegenop…

Uitzoeken wat je mag/kan eten. Kiezen uit de ‘lijstjes’ in de verschillende stappen wat je die week ‘mag’ eten en hoeveel van alles je dan mag nemen. Hier kruipt wel wat tijd in, om uit te zoeken wat je gaat maken, en dan elke dag alles afwegen zodat je de juiste hoeveelheden maakt. Maar ook hierover kan je met al je vragen bij Wendy terecht. Ze laat u er dan ook zelf even over nadenken, om te laten zien dat als je gewoon even logisch nadenkt en gezond verstand gebruikt je er vaak al zelf uitkomt. Telkens als ik over iets twijfelde stuurde ik haar even een berichtje om te kijken of ik wel in de juiste richting bezig was. Niets is haar teveel om u bij te staan in raad en daad.

Ook stelde ze me gerust dat je als je ene keer een ‘nieuw’ eetpatroon gevonden hebt wat ook bij uzelf past, dat dit steeds gemakkelijker wordt. Maar dat het nu wat uitzoeken is wat je wel of niet kan eten, en ook bepaalde zaken uit te proberen, om zo ook gerechten te vinden wat je echt lekker vind en die toch gezond zijn.

Wel vond ik het goed dat je zo week per week u eetpatroon terug kon aanpassen. Dat je niet ineens van 4 The 1:1 Diet maaltijden per dag terug naar gewoon eten moet gaan. Dat dit geleidelijk aan gebeurt.

Wat voor mij echt een verandering is, is dat ik nu toch wel veel meer bezig ben met eten. In de winkel zal ik altijd eens op de etiketten van de producten kijken. Natuurlijk weet je na een tijdje wel welke producten goed zitten qua voedingswaarde, en welke je van deze producten dan ook nog lekker vind.

Ook merk ik wel dat ikzelf vaker eens in de spiegel kijk, vooral dat het soms ‘onwerkelijk’ voelt dat mijn figuur zo verbeterd is. Je bent jezelf zo niet meer gewoon.

Natuurlijk hoop ik dat ik over bv 5 jaar er nog steeds zo kan uitzien als vandaag de dag, en dat ik me, door welke reden ook, niet weer terug laat gaan…

Om af te sluiten wil ik nog zeggen dat ik heel blij ben dat ik The 1:1 Diet heb leren kennen. Maar ik vind het ook super dat ik Wendy hierdoor heb leren kennen.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn verhaal gehad. Ik kan dit programma echt aanraden.

Vriendelijke groetjes

Ellen xxx


Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Wendy van Hemert

Wendy van Hemert
Maak een afspraak
Halverwege het gesprek wist ik: dit MOET lukken

Halverwege het gesprek wist ik: dit MOET lukken...

Ondertussen exact 11 weken na mijn start, kan ik zeggen dat ik mij veel fitter voel en minder moe ben!! Ik had niet echt...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten