Op deze manier afvallen is geen marteling

31/01/2022 in: Cliëntervaringen

Ik heb m’n hele leven nooit op mijn voedsel inname hoeven letten, ik kon eten wat ik wilde. Maar als je ouder wordt, verandert er in je lichaam iets waardoor je in de loop der jaren zwaarder wordt.

Op deze manier afvallen is geen marteling

 

Ik ben William, 46 jaar en woon in Rhoon. Ik ben getrouwd en vader van een dochter van 12 en een zoon van 9 jaar. Ik werk internationaal voor een grote offshore marine contractor, zeg maar een aannemer op zee. Inmiddels al zo’n 20 jaar. Wij helpen olie- en gasproducenten met het ontwikkelen van offshore product platformen.

Onregelmatig werk, lange dagen
Ik zit aan de sales kant, dus het binnenhalen van werk. Het is arbeidsintensief en onregelmatig werk. Je maakt lange dagen, omdat je wereldwijd actief bent, te maken hebt met tijdsverschillen en veel reist met het vliegtuig.

Ik kon eten wat ik wilde
Ik heb m’n hele leven nooit op mijn voedsel inname hoeven letten, ik kon eten wat ik wilde. Maar als je ouder wordt, verandert er in je lichaam iets waardoor je in de loop der jaren zwaarder wordt. Inmiddels ben ik klaar met afvallen, ik heb mijn doel nagenoeg bereikt. De laatste poging om er nog wat af te krijgen, waren nog wat grammetjes. Momenteel ben ik bijna op mijn streefgewicht en daar ben ik heel erg blij mee.

Toen ik stopte met roken, ging het mis
Omdat ik inmiddels de 40 ruim gepasseerd was en ik stopte met roken, ging het mis. Zo ging ik als vervanging nootjes eten en de kilo’s kwamen er geleidelijk aan. Ik weet het nog goed, op een gegeven moment dacht ik ‘het is mooi geweest, ik ga er nu iets aan doen’. Het balansen lukte niet meer. Ik heb eerst nog een tijdje geprobeerd om met een andere mindset op mijn voedsel te letten, met voldoende groente en fruit. Wat ik me niet realiseerde was dat het de koolhydraten waren.

Het dieet werkte goed voor mijn vrouw
Mijn vrouw had precies hetzelfde. We rookten allebei, we stopten tegelijk en werden allebei zwaarder. Zij heeft het initiatief genomen om het dieet te doen en heeft de ongewenste kilo’s eraf gekregen. Het werkte voor haar zo goed, dat ik dacht dat moet voor mij ook goed zijn. Ik ben in Stap 1 begonnen.

Ik zag resultaat
De eerste twee dagen waren best wel heftig, terug naar de basis. Ik weet nog dat ik buiten liep en licht werd in mijn hoofd. Afgezien van de eerste week ging het eigenlijk heel erg goed. Ik zag resultaat en daar was ik heel blij mee. En de week daarna ging er een vergelijkbaar gewicht vanaf.

Luchtig, niet met het vingertje
Danielle heeft heel goed uitgelegd en verteld wat ik moest doen. Niet met een vingertje van ‘dit en dat mag niet’, want dat werkt bij mij niet. Ze legde de bal bij mij neer en zei ‘ik hoef je eigenlijk niet te vertellen wat je moet doen, want dat weet je al’. En ik had het al bij mijn vrouw gezien. Het moet geen marteling zijn, ik doe het voor mezelf. Het was luchtig, dat vond ik prettig.

We hebben ons voedselpatroon veranderd. Het kerstdiner hebben we op de BBQ bereid. We eten nog nauwelijks aardappelen, af en toe wat rijst of pasta erbij, maar veel minder.

William Looijschelder

 

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Danielle Regeer

Danielle Regeer
Maak een afspraak
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten