Paul van den Berg

04/09/2012 in: Cliëntervaringen

Ik ben sportman geworden

Het is een heel ander leven geworden. Ik ben wel weer vertegenwoordiger, maar ik sport veel meer. En ik doe regelmatig een ‘onderhouds-beurt’, zo noem ik dat. Dan doe ik weer Cambridge om op mijn streefgewicht te komen.
Paul van den Berg
Leeftijd: 50
Lengte: 1m86

Begeleid door Chantal M. Zanoli
Onafhankelijk Cambridge consulent in Almere
Sinds ik met Cambridge 2 kledingmaten omlaag ben gegaan, zit ik veel lekkerder in mijn vel. Ik ben veel vrolijker en als je ziet hoe actief ik tegenwoordig ben.... Afgelopen jaar zijn we naar Kroatië op vakantie geweest. We hadden onze fietsen meegenomen en ik fietste met gemak drie of vier uur. Er zit zoveel kracht in mijn lijf. Dat heb ik jaren niet meer gevoeld. Vroeger was ik na een uur fietsen kapot. Nu loop ik hard, ik fiets en ik rijd paard. Doordat ik veel sport is mijn vel weer strak geworden. Het zwabbert niet meer, zoals toen ik net afgevallen was.
In de jaren voordat ik met Cambridge begon, was ik nogal aangekomen. Ik had een behoorlijke onderkin en van veel overhemden konden de knoopjes van het boordje niet meer dicht. Ik werkte als vertegenwoordiger en ik at veel onderweg. Eerder was ik al gestopt met roken en in plaats van een sigaret stak ik een Snickers of Mars in mijn mond. Zo kwamen de vetjes eraan. Op een gegeven moment ging ik naar een klant, waar ik al een tijd niet geweest was. We maakten een praatje, het gesprek kwam op aankomen en hij zei tegen mij ‘Jij weegt wel 100.’ Ik dacht van niet, maar ze hadden daar een weegschaal en toen ik erop ging staan, woog ik 105. Dat is wel pittig, dacht ik. Toen ben ik gaan lijnen. Niet meer snoepen, geen chips eten. Zo ben ik een volle kledingmaat omlaag gegaan, maar daarna viel ik niet meer af. Mijn voormalig partner deed op dat moment Cambridge, dus ben ik ook naar haar consulente, Chantal, gegaan. Voordat ik met Cambridge kon beginnen moest ik naar mijn huisarts. De huisarts vond het goed en ik ben met Cambridge begonnen. De eerste week heb ik het heel erg zwaar gehad, maar de resultaten waren prima. Ik heb een aantal weken Cambridge gedaan en daarna drie weken afgebouwd en opgebouwd met voeding.
Sindsdien is er veel veranderd. Eerder was het: doe maar een pizza of haal maar een frietje. We aten veel pasta en heel veel aardappelen. Nu eten we veel groenten en daar experimen-teer ik ook mee. Lekker roerbakken en dan gooi ik er allerlei kruiden over. Je moet het voor jezelf wel leuk maken. Van de week hebben we voor de eerste keer paksoi gegeten en sinds kort eet ik zelfs vis. ’s Ochtends neem ik yoghurt met muesli, terwijl ik eerder nooit een ontbijt nam. Chantal zei dat ik ’s ochtends moet beginnen met eten. Je moet je leven echt omgooien, anders zitten die vetjes er zo weer aan.
Daarnaast ben ik veel gaan sporten. Ik ben echt een sportman geworden. Eerder bewoog ik veel te weinig. In plaats van televisie kijken, ga ik nu sporten. Spinnen op de hometrainer. En door de week ga ik twee keer hardlopen. Dan loop ik 10 kilometer en in het weekend 20 kilometer. Ooit wil ik nog wel eens een marathon lopen, maar ik heb nu te weinig tijd om te trainen, want ik paardrijd heel veel. Dat is echt een hobby van mij. En dat was ook een belangrijke reden om af te vallen. Toen ik zag dat ik teveel woog, dacht ik ‘dat kan ik een paard niet aandoen’.
Een andere reden om af te vallen was mijn gezondheid. Geen van de mannen aan mijn kant van de familie heeft zijn pensioen gehaald. Ik wil de eerste manlijke Van den Berg zijn die zijn pensioen haalt. En nu gaan ze de pensioengerechtigde leeftijd verhogen van 65 naar 67 jaar.
Het is een heel ander leven geworden. Ik ben wel weer vertegenwoordiger, maar ik sport veel meer. En ik doe regelmatig een ‘onderhouds-beurt’, zo noem ik dat. Dan doe ik weer Cambridge om op mijn streefgewicht te komen. Dat woog ik ook toen ik 24 was. In de afgelopen weken ben ik veel met mijn paard bezig geweest en heb ik wat minder vaak hardgelopen. Als ik een iets zwaarder ben, merk ik dat meteen bij het hardlopen. Het scheelt gewoon kilometers, dat extra gewicht. Natuurlijk eet en drinkt je wel eens teveel, maar daarna moet je weer in het gareel. Je weet wat de consequenties zijn en je weet waarvoor je het doet.

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Daphne-Chantal Zanoli

Daphne-Chantal Zanoli
Maak een afspraak
Wendy Verhil

Wendy Verhil...

Wendy: de eindstreep gehaald...

Lees meer

Sonja van Eldert

Sonja van Eldert...

"Ik voel me herboren!"...

Lees meer

Elma

Elma...

"Die ruim 3 kledingmaten omlaag gaan is me reuze meegevallen"...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten