Graag stel ik mij aan u voor.

Mijn naam is Anita Kooijmans. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Zolang ik mij herinner heb ik altijd lopen stoeien met mijn gewicht. Vanaf mijn eerste zwangerschap bleef ik aankomen in gewicht. 5 jaar daarna beviel ik van mijn tweede kind en weer bleef er wat aan plakken. Zo begon het met dieet nr. 1 tot dieet nr. 10. Het lukte mij de eerste week altijd prima... maar daarna liet ik het weer los. Het liep de spuigaten uit. Ik begon toen drastisch af te vallen door dan maar heel weinig te eten. Ik kreeg natuurlijk daardoor steeds minder energie en werd lusteloos; mijn humeur was gedaald naar nul. Mijn gewicht zag ik snel op de weegschaal naar beneden gaan... dat wel! Maar natuurlijk was dit helemaal niet op de juiste en gezonde manier. In die periode had ik ook last van veel hoofdpijn. Ik ging daarmee naar de dokter en die constateerde een verhoogde bloeddruk. Heel verontwaardigd riep ik "Hoe kan dit nou! Ik ben al heel wat afgevallen dan zou mijn bloeddruk toch goed moeten zijn!" De arts gaf als reden dat ik nog steeds te zwaar was. Ik zag er tegenop om weer te gaan lijnen. Ik dacht ik moet een programma gaan volgen waarbij ik mij goed voel en energiek en zeker niet lusteloos.

Dus kroop ik achter de computer en ging googlen om uit te zoeken welk dieet het beste bij mij zou passen. Werkelijk tientallen diëten zag ik voorbij komen. Totdat ik op de The 1:1 Diet site (1op1dieet.nl - destijds Cambridge Weight Plan) terecht kwam. Ik las daar allerlei ervaringen van cliënten die met het programma waren afgevallen. Ik raakte door deze verhalen heel erg enthousiast en wilde dit ook.

Zo kwam ik terecht bij een The 1:1 Diet consulent die mij fantastisch heeft begeleid. Het resultaat was dat ik mijn figuur zag veranderen :-) ik werd steeds blijer! Voor mij was de 1 op 1 begeleiding van de consulent echt heel belangrijk. Als ik het eventjes niet zag zitten, moedigde zij mij weer aan om het programma weer op te pakken en door te gaan. Eenmaal op mijn streefgewicht merkte ik dat het heel belangrijk was om heel langzaam weer op te bouwen om zo op mijn gewicht te blijven. In 2008 was ik toch weer wat aangekomen. Ik heb toen het dieet weer herpakt om op mijn gewenste gewicht te komen. Mocht ik nu weer wat zijn aangekomen dan is dat voor mij een seintje om de puntjes op de 'i' te zetten. Want soms (zeker na vakantie, feestdagen etc.) wil het er nog wel eens bij inschieten. En het is natuurlijk helemaal niet erg om af en toe eens wat extra's te nemen. Maar bewust zijn waarom ik eet is belangrijk om niet meer terug te vallen in oude eet- en leefpatronen.

Om cliënten nog beter te kunnen begeleiden en om zelf scherp te blijven, ben ik in 2012 gestart met de opleiding Gewicht/voedingsconsulent Opleidingen2000 en in 2015 heb ik de opleiding 'Uit de Ban van Emotie-eten' afgerond.

Mocht u er ook klaar voor zijn om overtollig gewicht los te laten dan wil ik u hierbij graag helpen.


Ik hoop u snel te ontmoeten!

Groetjes Anita

The 1:1 Diet met Anita Kooijmans
Het 1 op 1 Dieet in Raamsdonksveer


Maak een afspraak

Alle velden met een sterretje zijn verplicht *
Klik hier om de privacy verklaring te lezen