Claudia heeft ervoor gezorgd dat ik niet heb opgegeven. Ik wil mijn doel behalen!

Zita was niet meer blij met hoe ze eruit zag. Toen haar kinderen haar op een dag confronteerde met haar uiterlijk, ging de knop om. Er moest iets veranderen! Samen met haar consulent Claudia ging ze de strijd aan om afscheid te nemen van haar overgewicht. En met succes!

Zit er een baby in je buik?
Zita: "Ik kan me het moment dat voor mij de knop omging nog goed herinneren. Dat was twee zomers terug. Mijn kinderen vroegen me toen of er een baby in mijn buik zat, maar dat was niet zo. Toen besefte ik me dat er iets moest gebeuren. Zodra we weer thuis waren van vakantie zei ik tegen mijn man: de knop moet om. Mijn levensstijl moet veranderen. Ik heb toen een berichtje in een groep van mijn woonplaats op social media gezet met de vraag of iemand een goede diëtiste in de buurt kende. Claudia reageerde. Ze gaf wel meteen aan dat zij geen diëtiste is, maar me echt kon helpen naar een gezondere levensstijl."

Claudia: "Zita was zelfs één van mijn eerste cliënten! Ze stond in eerste instantie wat sceptisch tegenover Het 1 op 1 Dieet, omdat we werken met maaltijdvervangers. Ze was eigenlijk op zoek naar een diëtist. Toch heb ik haar uitgenodigd bij mij in de praktijk, zodat ik haar kon uitleggen hoe het dieet werkt en dat je ook normaal blijft eten, naast de maaltijdproducten. Eigenlijk was ze toen al vrij snel om en gingen we ervoor!"

Steun en toeverlaat
Zita: "Voordat ik met Het 1 op 1 Dieet begon, had ik al veel verschillende diëten geprobeerd. Altijd zelf, zonder begeleiding. Dat is echt heel moeilijk en het lukte me gewoon niet. Ik was heel blij dat Claudia op mijn berichtje had gereageerd. Ik heb veel meer motivatie om mijn best te doen, omdat ik iedere week naar haar ga om te wegen. Ik ben heel blij met haar begeleiding. Als ik ergens even niet uitkom, is ze er altijd met advies en ze zal me ook nooit veroordelen als ik een keer iets ben aangekomen. Want ook dat hoort erbij. Afvallen gaat met pieken en dalen."

Claudia: "Dat herken ik ook. Ik heb zelf ook Het 1 op 1 Dieet gevolgd, omdat ik wat kilo’s kwijt wilde. Ik ging richting de overgang en zag er langzaam iedere keer een kilootje bijkomen, maar ik kreeg ze er niet meer af. Die stok achter de deur, iedere week, is gewoon heel erg fijn. En wat ik nog fijner vond: je kunt ’s avonds gewoon mee-eten met het gezin. Ik ga graag uiteten en ook dat is geen probleem als je bewuste keuzes maakt."

Ik stop ermee!
Zita: "Ondanks dat ik altijd bij Claudia terecht kan, heb ik ook moeilijke momenten gehad. Soms dacht ik: ik stop ermee! Waar ik dan vooral tegenaan liep is dat ik wel eens iets anders wilde eten dan een maaltijdproduct, ook al zijn die heel erg lekker. Op een gegeven moment was het gewoon even genoeg en snakte ik naar brood. Dat vind ik zó lekker, brood met choco! Ik zou willen dat ik daar gewoon eens een keer misselijk van zou worden, dat zou het afvallen een stukje makkelijker maken."

Claudia: "Op deze moeilijke momenten is de flexibiliteit van Het Stappenplan zo fijn! Toen Zita eenmaal aangaf dat ze het eten van brood zo miste en daarom ook af en toe een boterham at, lukte het afvallen niet meer. We zijn toen tijdelijk overgegaan naar Stap 4, want daar past het eten van een boterham wel in. Het afvallen ging toen weer een stuk beter. Ik merk ook dat het bij Zita goed werkt om af en toe terug te kijken naar wat haar doel is. Waar doen we het ook alweer voor? Soms verlies je dat even uit het oog, maar als je het weer scherp hebt, kun je er weer helemaal voor gaan."

 

 

Met plezier naar de sportschool
Zita: "Nu ik al heel wat kilo’s kwijt ben, voel ik me een stuk fitter en ga ik weer meer met mijn kinderen doen! Toen we vorig jaar een wandeling in de bergen gingen maken, kon ik gewoon meedoen. Ik was zo trots op mezelf! Ik ga tegenwoordig ook drie keer per week naar de sportschool. In het begin was ik daar echt bang voor en was ik snel buiten adem, maar vind het nu zo leuk om lekker te bewegen tijdens de Zumba lessen!"

Claudia: "Dit vind ik ook echt een hoogtepunt van Zita’s afvaltraject. De drempel om naar de sportschool te gaan was voor haar heel hoog, maar al snel verandere dat. En daar komt ook meteen dat stukje gezonde levensstijl terug, want daar wilde ze naartoe. Ondanks dat de laatste loodjes met het afvallen het zwaarst zijn, houdt Zita wel die gezonde, nieuwe levensstijl vast! Ze leeft nu gezonder en ze is veel bewuster bezig met bewegen en eten."

Stralen van zelfvertrouwen 
Zita: "Als ik in de spiegel kijk vind ik het soms nog wel moeilijk om te zien dat ik ben afgevallen. Eigenlijk zie ik mezelf nog steeds als een voller persoon. Maar als ik foto’s terugkijk van hoe ik binnenkwam en hoe ik er nu uitzie, zie ik wél het verschil! Ik heb ook veel meer energie en voel me gewoon een stuk fijner!"

Claudia: "Zita zegt zelf vaak dat ze weinig zelfvertrouwen heeft, maar ik zie haar tegenwoordig echt stralen. Ze ziet dat zelf niet, maar anderen zien dat wel. Op de dag van de make-over en de fotoshoot, straalde ze ook echt! Dat is zo mooi om te zien!"

Begin nu!

Jaarlijks helpen we zo’n 75.000 mensen hun ideale gewicht te bereiken. Zet jij ook de stap naar een nieuwe versie van jezelf?

Zoek een consulent