Gesund und lecker essen? Das geht!
Vandaag op het menu: Turkse pizza met knoflooksaus.

Gesund und lecker essen? Das geht!
Heute auf dem Speiseplan: Türkische Pizza mit Knoblauchsauce .

Benötigt für 1 Person
- 1 volkorenwrap
- 125 g kipgehakt
- 1 tl tomatenpuree
- 20 g rode ui, fijn gesnipperd
- 40 g tomaat, in kleine blokjes
- 40 g paprika, in kleine blokjes
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Snufje paprikapoeder, komijn en peper
- 1 EL Olivenöl
Salade voor erbij
- 50 g komkommer, in plakjes
- 50 g ijsbergsla of gemengde sla
- 50 g paprika, in reepjes
- 1 el citroensap of een scheutje balsamico
De knoflooksaus
- 75 ml magere yoghurt
- 1/2 teentje knoflook, geperst
- Handje verse kruiden (bijv. munt, peterselie), fijngehakt
- Peper naar smaak
So bereitest du es zu
Bak het kipgehakt rul in een pan met ui, tomatenpuree, tomaat, paprika en de kruiden.
Laat een paar minuten garen en roer op het eind de peterselie erdoor.
Verwarm de volkorenwrap kort in een droge koekenpan of oven.
Meng de yoghurt met de knoflook en verse kruiden tot een sausje en breng op smaak met peper.
Beleg de wrap met het warme gehaktmengsel.
Serveer met de salade en het yoghurtsausje.
Je kunt de wrap open eten als Turkse pizza, of oprollen als een dürüm.
Dieses Rezept enthält pro Person
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 Portion Eiweiß
- ½ portie zuivel
- 1 Portion Getreideprodukte
Guten Appetit!