Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: slawraps met zoete aardappel en kruidige kip.

Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Salatwraps mit Süßkartoffeln und würzigem Hühnchen.

Nodig voor 1 persoon
- 2 grote bladeren romaine sla of ijsbergsla (voor de wraps)
- 50 gr zoete aardappel, in blokjes gesneden
- 75 gr kipfilet, in stukjes gesneden
- 1/2 rode paprika, in reepjes
- 1/4 rode ui, in dunne ringen
- 1/2 teentje knoflook, geperst
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 2 el magere kwark
- snufje zwarte peper
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Kook of stoom de zoete aardappelblokjes tot ze zacht zijn (ca. 10 minuten).
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip samen met knoflook, paprikapoeder, komijn en peper gaar.
Voeg de paprika en ui toe en bak kort mee tot ze iets zachter zijn. Meng op het einde de gare zoete aardappelblokjes erdoor en verwarm nog even mee.
Verdeel het mengsel over de slabladeren.
Verdeel de magere kwark als sausje over de wraps en genieten maar!
Dit recept bevat per persoon
- 125 gr groente (1/2 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!