Carpaccio salade met kruidendressing

7 oktober 2025 in
Carpaccio salade met kruidendressing
Veerle van den Haak

Gezond en lekker eten? Dat kan!  

Vandaag op het menu: carpaccio salade met kruidendressing.

Gezond en lekker eten? Dat kan!  

Vandaag op het menu: trifle dessert.

Nodig voor 1 persoon

  • 80 g rundercarpaccio (zonder kaas of saus)
  • 75 g rucola
  • 75 g komkommer, in linten of plakjes
  • 50 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 10 g geraspte 30+ kaas
  • 1 el olijfolie
  • Verse peterselie of basilicum, fijngehakt
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Meng de olijfolie met de fijngehakte kruiden en wat peper tot een simpele kruidendressing.

Verdeel de rucola over een bord en leg daar de komkommer en cherrytomaatjes op.

Verdeel de plakjes carpaccio er mooi overheen.

Druppel de dressing eroverheen en maak af met nog wat extra verse kruiden.

Dit recept bevat per persoon

  • 200 g groente, bereid (4/5 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!