Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Turkse pizza met knoflooksaus.

Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: chocolade havermoutpannenkoekjes.

Nodig voor 1 persoon
- 1 volkorenwrap
- 125 g kipgehakt
- 1 tl tomatenpuree
- 20 g rode ui, fijn gesnipperd
- 40 g tomaat, in kleine blokjes
- 40 g paprika, in kleine blokjes
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Snufje paprikapoeder, komijn en peper
- 1 el olijfolie
Salade voor erbij
- 50 g komkommer, in plakjes
- 50 g ijsbergsla of gemengde sla
- 50 g paprika, in reepjes
- 1 el citroensap of een scheutje balsamico
De knoflooksaus
- 75 ml magere yoghurt
- 1/2 teentje knoflook, geperst
- Handje verse kruiden (bijv. munt, peterselie), fijngehakt
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Bak het kipgehakt rul in een pan met ui, tomatenpuree, tomaat, paprika en de kruiden.
Laat een paar minuten garen en roer op het eind de peterselie erdoor.
Verwarm de volkorenwrap kort in een droge koekenpan of oven.
Meng de yoghurt met de knoflook en verse kruiden tot een sausje en breng op smaak met peper.
Beleg de wrap met het warme gehaktmengsel.
Serveer met de salade en het yoghurtsausje.
Je kunt de wrap open eten als Turkse pizza, of oprollen als een dürüm.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- ½ portie zuivel
- 1 portie graanproducten
Eet smakelijk!