Het zijn de kleine dingen die het doen

12/06/2020 in: Mind

Kleine dingen lijst

Dat is wat ik steeds vaker hoor hier in mijn praktijk: het zijn de kleine dingen die er op dit moment toe doen.

Zeker nu in deze bizarre tijd, waar je bij alles wat je doet moet nadenken. Waar ineens veel veranderd is. En je je ook ineens bewust bent van mooie veranderingen.

Je hoort de vogels weer kwetteren en fluiten. Je ziet het nieuwe groen aan de bomen en, misschien nog wel het mooiste van alles: mensen nemen weer de tijd om te wachten op elkaar. Soms kost dat wel wat energie, maar het gebeurt wel! Mooie veranderingen!

We zijn lang gewend geweest dat alles normaal was. We willen het beste, het meeste en het maximaal haalbare. Je neemt veel voor vanzelfsprekend aan. En eigenlijk is het dat niet.

Ben je op dit moment bezig met het dieet? Focus dan niet alleen op al die kilo’s die je eraf wilt hebben, maar wees ook blij met wat je in een week of in een paar weken hebt bereikt. Die broek die ineens niet meer knelt. Dat paar schoenen wat weer lekker zit. Het wandelingetje naar de brievenbus waarvan je ineens niet meer buiten adem bent. Soms zijn het hele kleine veranderingen, maar door je je er meer van bewust te zijn kunnen deze veranderingen een hele positieve invloed op je hebben. Vier vooral ook de kleine successen. Wees blij met alles wat lukt, hoe klein het ook is.

Wees je bewust van kleine veranderingen en geniet ervan. Je zult merken dat dit een positieve invloed op je gevoel en denkwijze heeft en dat helpt weer om vol te houden en je doel te bereiken.

Sta af en toe eens stil. Luister, kijk, voel en wees content. Het zijn toch de kleine dingen die het doen!