Biefstuk met pesto en mozzarella

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: biefstuk met pesto en mozzarella.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g biefstuk
  • 30 g mozzarella, in plakjes gesneden
  • 100 g broccoli, in kleine roosjes
  • 50 g paprika, in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el pesto
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de broccoli en paprika op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie, voeg de fijngehakte knoflook toe en bestrooi met Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Hussel alles goed door elkaar zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn.

Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten.

Terwijl de groenten roosteren, bereid je de biefstuk voor. Bestrooi de biefstuk aan beide kanten met peper naar smaak.

Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur met een beetje olijfolie. Voeg de biefstuk toe en bak hem naar wens gaar, afhankelijk van je voorkeur voor de gaarheid. Houd tussen de 2 en 4 minuten per kant aan.

Haal de biefstuk uit de pan en laat hem een paar minuten rusten op een snijplank.

Smeer de pesto gelijkmatig over de bovenkant van de biefstuk. Leg daar de plakjes mozzarella weer bovenop. Bak de biefstuk nog een paar minuutjes in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Serveer met de geroosterde groenten.

Dit recept bevat per persoon

  • 150 g groente, bereid (3/5 portie) 
  • 1 portie eiwit 
  • 1 portie zuivel

Eet smakelijk!