Gegrilde groenten met geitenkaas

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: gegrilde groenten met geitenkaas.

Nodig voor 1 persoon

  • 75 g zachte geitenkaas
  • 200 g groenten om te grillen: aubergine, venkelknol, rode ui, gepeld, groene paprika
  • 1 tomaat
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • Peper
  • 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar

Snijd alle groenten, behalve de tomaten, in ronde plakken van gelijke dikte en leg ze op een bakplaat.

Halveer de tomaten horizontaal en leg ze op het snijvlak tussen de groenten. Bestrooi de groenten met versgemalen peper en de Provençaalse kruiden. Besprenkel alles met olijfolie.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rooster de groenten in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en bruin.

Laat afkoelen tot lauwwarm en schep de groenten op een platte schaal.

Verkruimel de geitenkaas erover.

Dit recept bevat per persoon

  • 200 g groente, bereid (4/5 portie)
  • 3/4 portie eiwit

Eet smakelijk!