Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: gepofte zoete aardappel met avocado.

Nodig voor 1 persoon
- 1 grote zoete aardappel (50 gr)
- 100 g avocado
- 150 g ijsbergsla, tomaat, komkommer en rode ui, gesneden
- 50 g zuivelspread
- Sap van 1 limoen
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel grondig en dep droog. Prik met een vork gaatjes in de schil. Leg de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en bak hem in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 30 minuten.
Terwijl de zoete aardappel bakt, bereid je de vulling voor. Snijd de ijsbergsla en rauwkost. Prak de avocado in een kom en meng met de tomaat, rode ui, het sap van een limoen en peper.
Wanneer de zoete aardappel gaar is, snijd je hem voorzichtig in de lengte open en duw je de uiteinden zachtjes naar buiten om de aardappel te openen.
Vul de zoete aardappel met het avocadomengsel en voeg de ijsbergsla toe aan het bord voor opdienen.
Top af met de zuivelspread voor een romige twist.
Dit recept bevat per persoon
- 150 g groente, bereid (3/5 portie)
- 1 portie zuivel
- ½ portie fruit
- 1 portie aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!