Geroerbakte groenten met roerei

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: geroerbakte groenten met roerei.

Nodig voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 125 g gemengde groenten (bijvoorbeeld paprika, champignons, spinazie)
  • Verse kruiden, zoals bieslook en peterselie
  • 1 el olijfolie
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Snijd de groenten. Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

Voeg de gemengde groenten toe en roerbak ze tot ze zacht zijn, maar nog steeds knapperig.

Klop ondertussen de eieren in een kom. Breng op smaak met peper en verse kruiden, zoals bieslook en peterselie.

Duw de groenten naar de zijkant van de pan en giet de losgeklopte eieren in het midden.

Roer voorzichtig de eieren door de groenten en laat het geheel roerbakken tot de eieren gestold zijn, maar nog steeds zacht en romig.

Serveer de geroerbakte groenten met roerei warm en garneer met extra verse kruiden naar smaak.

Dit recept bevat per persoon

  • 125 g groente, bereid (½ portie) 
  • 1 portie eiwit


Eet smakelijk!