Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: geroosterde groenten met balsamicodressing.

Nodig voor 1 persoon
- 250 g groenten (minimaal, check de omrekentabel)
- 2 teentjes knoflook
- 30 g oude 30+ kaas, geraspt
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat
met bakpapier.
Snijd de groenten in stukken en snijd de knoflook fijn.
Verspreid alles over de bakplaat, doe er een beetje olijfolie, peper en
Provençaalse kruiden overheen en meng het goed door elkaar.
Zet de bakplaat 45 minuten in de oven op 200 graden. Schep
het geheel tussendoor even om.
In de tussentijd maak je een dressing van 2 eetlepels
olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, peper en Provençaalse kruiden.
Na 45 minuten haal je de bakplaat uit de oven. Schep wat
groenten op een bord en schenk de dressing eroverheen. Top het gerecht af met
een beetje geraspte kaas.
Tip
In plaats van de 30+ kaas kun je ook kiezen voor
verkruimelde witte kaas of geitenkaas.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1/2 portie eiwit
Eet smakelijk!