Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: gevulde paprika uit de oven.

Nodig voor 1 persoon
- 1 middelgrote paprika
- 100 g tomaat, in blokjes
- 125 g rundergehakt
- 1/2 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook
- 30 g 30+ kaas, geraspt
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bovenkant van de paprika af en verwijder
voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten. Bewaar de bovenkant.
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en
knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg het gehakt toe aan de
pan en bak het rul tot het volledig gaar is.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het gehakt. Bak
tot de tomaten zacht zijn. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en
eventueel andere kruiden naar smaak.
Vul de uitgeholde paprika met het gehaktmengsel en plaats de
bovenkant er weer op. Plaats de gevulde paprika op een bakplaat en bak het in
de voorverwarmde oven gedurende 25 tot 30 minuten of tot de paprika zacht is
geworden. Haal de paprika uit de oven en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het
terug in de oven en bak nog 5 tot 10 minuten.
Serveer de gevulde paprika warm. Nog wat van het
gehaktmengsel over? Warm dat nog even op en eet dat erbij.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!