Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Italiaanse ovenschotel.

Nodig voor 1 persoon
- 50 g aardappelen
- 150 g groenten of meer, bijvoorbeeld paprika, courgette en cherrytomaten
- 125 g rundergehakt
- 30 g 30+ kaas, geraspt
- 1 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Peper naar smaak
- Paar blaadjes verse basilicum
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en
snijd ze in dunne plakjes. Je kunt ze eventueel kort voorkoken als je de
ovenschotel sneller klaar wilt hebben. Snijd de groenten in stukjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak het gehakt
rul. Voeg de knoflookpoeder en peper toe.
Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en
verdeel de plakjes aardappel over de bodem. Leg de gesneden groenten bovenop
de aardappelen. Breng op smaak met peper, de Italiaanse kruiden en de verse
basilicum. Verdeel het gebakken gehakt gelijkmatig over de groenten. Bestrooi
de ovenschotel met de geraspte kaas.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de
ovenschotel gedurende 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot de
groenten zacht zijn en de kaas gesmolten is. Verwijder de folie en bak de
ovenschotel nog eens 10 minuten of tot de kaas goudbruin is.
Haal de ovenschotel uit de oven en laat een paar minuten
afkoelen voordat je hem serveert.
Dit recept bevat per persoon
- 150 g groente, bereid (3/5 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
- 1 portie aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!