Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: lauwwarme linzensalade met citroendressing.

Nodig voor 1 persoon
- 75 g gedroogde linzen naar keuze
- 200 g rauwkost (bijvoorbeeld komkommer, rucola, cherrytomaten, paprika of wortel)
- 1/2 rode ui
- 1 hand verse basilicum en peterselie, gehakt
- 1 rijpe citroen
- 1 el olijfolie
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Spoel de gedroogde linzen af met koud water en kook ze
volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de rauwkost in grove of fijne stukken en doe dit in
een kom.
Giet de linzen af, snipper de rode ui en voeg de linzen en
ui toe aan de rauwkost.
Om de citroendressing te maken gebruik je een zo rijp
mogelijke citroen. Hoe zachter de citroen, hoe beter. Snijd de citroen
doormidden en knijp het sap uit in een apart kommetje. Meng het sap van de
citroen met 1 eetlepel olijfolie en peper naar smaak. Hak de verse basilicum en
peterselie en meng met de citroendressing.
Giet de citroendressing over de linzensalade en meng goed
door elkaar.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1/2 portie fruit
Eet smakelijk!