Marokkaanse kikkererwtensoep

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: Marokkaanse kikkererwtensoep.

Nodig voor 1 persoon

  • 150 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
  • 125 g gemengde groenten, zoals ui, wortel, courgette en spinazie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 ml 1:1 Groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie voor garnering
Zo maak je het klaar

Snijd de groenten fijn of grof. Verhit een scheut­je olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.

Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg nu de rest van de groenten toe aan de pan en bak een paar minuten mee tot ze zacht worden.

Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder en kurkuma toe aan de pan en roer goed om de groenten te bedekken met de kruiden.

Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Zodra de soep kookt, voeg je de uitgelekte kikkererwten toe.

Laat de soep sudderen op laag vuur gedurende 15 tot 20 minuten, zodat alle smaken goed kunnen mengen en de groenten gaar zijn.

Proef de soep en breng op smaak met peper naar smaak.

Serveer de soep met een paar blaadjes koriander of peterselie.

Dit recept bevat per persoon

  • 125 g groente, bereid (1/2 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!