Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Marokkaanse kikkererwtensoep.

Nodig voor 1 persoon
- 150 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 125 g gemengde groenten, zoals ui, wortel, courgette en spinazie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 ml 1:1 Groentebouillon
- 1 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- Peper naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor garnering
Zo maak je het klaar
Snijd de groenten fijn of grof. Verhit een scheutje
olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak deze tot ze
zacht en lichtbruin zijn. Voeg nu de rest van de groenten toe aan de pan en bak
een paar minuten mee tot ze zacht worden.
Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder en kurkuma toe aan
de pan en roer goed om de groenten te bedekken met de kruiden.
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel
aan de kook. Zodra de soep kookt, voeg je de uitgelekte kikkererwten toe.
Laat de soep sudderen op laag vuur gedurende 15 tot 20
minuten, zodat alle smaken goed kunnen mengen en de groenten gaar zijn.
Proef de soep en breng op smaak met peper naar smaak.
Serveer de soep met een paar blaadjes koriander of
peterselie.
Dit recept bevat per persoon
- 125 g groente, bereid (1/2 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!