Mexicaanse wraps

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: Mexicaanse wraps.

Nodig voor 1 persoon

  • 150 g kidneybonen, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 volkorenwraps
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 g champignons, in plakjes gesneden
  • 100 g tomaten, in blokjes gesneden
  • 30 g geraspte 30+ kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper naar smaak

​Yoghurtdip

  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 takje muntblaadjes
  • 100 ml yoghurt
Zo maak je het klaar

Rul het gehakt, voeg de gesneden groenten, maïs en bonen toe en laat dit ongeveer twee minuten pruttelen.

Voeg vervolgens de kruiden toe en bak dit een beetje aan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Leg de wrap in een ovenschaal en doe hier wat van het gehaktmengsel op.

Doe de wrap dicht en zet er een prikkertje in. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven. 

Yoghurtdip
Rasp de komkommer en knijp deze goed uit. 

Voeg de komkommer, knoflook en muntblaadjes toe aan de yoghurt. 

Breng op smaak met peper.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid
  • 1 portie eiwit
  • 2 porties graanproducten
  • 1 2/3 portie zuivel

Eet smakelijk!