Quiche du pain

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: quiche du pain.

Nodig voor 1 persoon

  • 2 sneetjes volkorenbrood, zonder korst
  • 1 el olijfolie
  • 150 g prei en 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl tijm
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 35 g geitenkaas
  • 1 tomaat, in plakjes
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een klein ovenschaaltje of muffinvorm in. Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk stevig aan.

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei met de knoflook en tijm circa 2 minuten en verdeel dit over de broodbodem.

Klop in een kom het ei los met melk en peper en schenk dit over de prei. Verdeel de geitenkaas erover. Leg de tomaatplakjes op de vulling. Strooi er wat tijm en peper over en sprenkel er wat olijfolie over.

Bak de quiche in de oven in circa 25 minuten bruin en gaar.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1/3 portie zuivel
  • 2 porties graanproducten

Eet smakelijk!