Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: zuurkoolschotel met ananas.

Nodig voor 1 persoon
- 150 g zuurkool
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 100 g champignons
- 100 g aardappelen, gekookt
- 150 g ananas, in stukjes
- 25 g zuivelspread
- 1 el melk
- 30 g geraspte kaas
- 125 g rundergehakt, mager
- 1 tl karwijzaad
- ½ tl chilipoeder
- Beetje boter
- Peper
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een luchtige puree van de aardappelen met wat boter,
melk en peper.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Vermeng het met
de zuivelspread en leg dit in een met boter ingevette ovenschaal.
Bak het gehakt rul in een koekenpan samen met de champignons
en wat peper.
Doe de gesnipperde sjalotjes erbij en laat dit samen nog
even doorbakken.
Voeg de karwijzaad en chilipoeder toe en leg het
gehaktmengsel op de zuurkool.
Laat de ananas uitlekken en voeg dit toe aan de ovenschotel.
Tot slot komt de aardappelpuree die afgedekt wordt met de
geraspte kaas.
Schuif de ovenschaal voor circa 40 minuten in de oven.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 ½ portie zuivel
- 1 portie fruit
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!