Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: broccolisoep met ei.

Nodig voor 1 persoon
- 1 el olie
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- ½ stengel bleekselderij, in stukjes
- 160 g broccoli
- 250 ml bouillon (vers of groentebouillon)
- Takje munt
- Peper naar smaak
- 1 hardgekookt ei
Zo maak je het klaar
Doe de olie in een soeppan en laat deze heet worden. Fruit
de knoflook en voeg de bleekselderij toe.
Snijd de broccoli in stukjes. Doe deze samen met de bouillon
bij de bleekselderij en kook dit ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen het hardgekookte ei in stukjes.
Pluk de muntblaadjes van het takje en doe de blaadjes op het
laatste moment bij de soep.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met wat
peper.
Garneer de soep met de stukjes ei.
Dit recept bevat per persoon
- 125 g groente, bereid (½ portie)
- ½ portie eiwit
Eet smakelijk!