Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: broodje hummus.

Nodig voor 1 persoon
- 250 g courgette, aubergine en paprika
- 2 sneetjes volkorenbrood, geroosterd
- 150 g kikkererwten, uit blik
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el sesampasta
- 1 el olijfolie
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Was de groenten en snijd de aubergine en courgette in lange
plakken door middel van een kaasschaaf of indien aanwezig een mandoline. Snijd
de paprika in de lengte in reepjes.
Gril de groenten in een grillpan of in een voorverwarmde
oven op 200 graden tot ze lekker zacht zijn.
Maak nu de hummus door de kikkererwten met de knoflook en de
olijfolie te pureren tot een gladde massa. Voeg hier de sesampasta en de peper
naar smaak aan toe. Gaat het pureren wat lastig? Voeg dan een beetje water toe.
Rooster de volkoren boterhammen en smeer royaal met de
zelfgemaakte hummus. Beleg met de gegrilde groenten en eet wat over blijft er
naast.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 2 porties graanproducten
Eet smakelijk!