Garnalen in romige saus

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: garnalen in romige saus.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g garnalen, gepeld
  • 250 g gemengde groenten, bijvoorbeeld paprika, champignons, broccoli, sugarsnaps
  • 50 g zuivelspread
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Peper naar smaak
  • Handje verse koriander, gehakt
Zo maak je het klaar

Snijd de groenten in stukken en hak de knoflook fijn.

Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koeken­pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de fijnge­hakte knoflook toe en bak een paar minuten.

Voeg de gemengde groenten toe aan de pan en roerbak ze tot ze knapperig en beetgaar zijn, ongeveer 5 tot 7 minuten.

Voeg de gepelde garnalen toe aan de groenten en bak ze mee tot ze roze en gaar zijn. Dit duurt meestal maar 2 tot 3 minuten.

Voeg de zuivelspread toe aan de pan en roer goed door tot het gesmolten is en de groenten en garnalen bedekt zijn.

Breng op smaak met peper.

Garneer de garnalen in romige saus met de gehakte koriander.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie zuivel

Eet smakelijk!