Gevulde aubergine met kip

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: gevulde aubergine met kip.

Nodig voor 1 persoon

  • 1 aubergine
  • 125 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 30 g geraspte kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl tijm
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine en snijd doormidden. Hol elke helft uit met een lepel, maar zorg ervoor dat je ongeveer 1 centimeter van het vruchtvlees overhoudt rond de randen. Hak het uitgeholde auberginevruchtvlees fijn en bewaar apart.

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze tot ze gaar zijn en lichtbruin van kleur. Breng op smaak met peper.

Voeg het fijngehakte auberginevruchtvlees toe aan de pan en bak het mee tot het zacht wordt, ongeveer 5 minuten. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Vul de uitgeholde auberginehelften met het mengsel van kip en aubergine. Druk stevig aan en bestrooi met de geraspte kaas.

Leg de gevulde auberginehelften in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de kaas gesmolten is en goudbruin begint te worden.

Haal de gevulde aubergines uit de oven.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie zuivel

Eet smakelijk!