Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: gevulde aubergine met kip.

Nodig voor 1 persoon
- 1 aubergine
- 125 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 30 g geraspte kaas
- 1 el olijfolie
- 1 tl basilicum
- 1 tl peterselie
- 1 tl tijm
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aubergine en snijd doormidden. Hol elke helft uit met
een lepel, maar zorg ervoor dat je ongeveer 1 centimeter van het vruchtvlees
overhoudt rond de randen. Hak het uitgeholde auberginevruchtvlees fijn en
bewaar apart.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze tot ze gaar zijn en lichtbruin van
kleur. Breng op smaak met peper.
Voeg het fijngehakte auberginevruchtvlees toe aan de pan en
bak het mee tot het zacht wordt, ongeveer 5 minuten. Voeg de kruiden toe en
roer goed door. Vul de uitgeholde auberginehelften met het mengsel van kip en
aubergine. Druk stevig aan en bestrooi met de geraspte kaas.
Leg de gevulde auberginehelften in een ovenschaal en bak ze
ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de kaas gesmolten is en goudbruin begint te worden.
Haal de gevulde aubergines uit de oven.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!