Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: gevulde paprika met pittig gehakt en groenten.

Nodig voor 1 persoon
- 1 paprika
- 125 g gemengde groenten (bijvoorbeeld courgette, ui, champignons), fijngehakt
- 125 g mager rundergehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl komijn
- 1/4 tl chilipoeder (of naar smaak)
- 1 el olijfolie
- Zwarte peper, versgemalen, naar smaak
- Verse peterselie of koriander, gehakt (optioneel, voor garnering)
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadjes en
zaadlijsten. Blancheer de paprikahelften kort in kokend water gedurende 2 tot 3
minuten. Giet af en laat het uitlekken.|
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar.
Voeg de fijngehakte gemengde groenten en knoflook toe aan de
pan en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de kruiden toe. Roer goed door elkaar en bak nog 1 tot 2
minuten om de smaken te laten mengen.
Vul de paprikahelften met het pittige gehaktmgensel en leg
het op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de gevulde paprika in de voorverwarmde oven gedurende 20
tot 25 minuten, of tot de paprika zacht is en de vulling mooi bruin.
Garneer met verse peterselie of koriander en serveer
warm.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!