Hollandse salade met ei

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: Hollandse salade met ei.

Nodig voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 150 g gemengde groenten, bijvoorbeeld sla, tomaat en komkommer
  • 1 el olijfolie
  • Verse bieslook, gehakt
  • 1 tl kruidenzout
  • 1 tl zuivelspread
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Breng een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze ongeveer 8 tot 10 minuten.

Laat de eieren daarna schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de gekookte eieren in plakjes of partjes en leg opzij.

Was en snijd de groenten en doe ze in een grote slakom.

Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de zuivelspread en de kruiden.

Voeg peper toe naar smaak en meng goed.

Giet de dressing over de groenten in de slakom en meng voorzichtig.

Verdeel de gesneden hardgekookte eieren over de salade.

Dit recept bevat per persoon

  • 150 g groente, bereid (2/3 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!