Oma's gehaktballen

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: oma's gehaktballen.

Nodig voor 1 persoon

  • 400 g mager rundergehakt (voor 4 porties!)
  • 1 ei
  • Snufje nootmuskaat
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl mosterdpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 4 el bladpeterselie, fijngesneden
  • 30 ml vloeibaar bak & braad product
Zo maak je het klaar

Meng het gehakt met de kruiden, het ei en de helft van de peterselie. Voor een stevigere bal kneed je het gehakt wat langer. Maak er vervolgens mooie ballen van.

Verhit het bak & braad product in een koekenpan en bak de ballen rondom mooi bruin. Doe er 150 ml warm water bij en zet het vuur lager met de deksel op de pan. Laat de ballen ongeveer 20 minuutjes zachtjes gaar sudderen.

Extra lekker met broccoli, bloemkool of spruitjes!

Tip
Als je de ballen een beetje plat maakt, zijn ze eerder gaar. Uiteraard kun je de ballen ook invriezen en per keer gebruiken wat je nodig hebt.

Dit recept bevat per persoon

  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!