Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Oosterse kipballetjes met noedels.

Nodig voor 1 persoon
- 1 teentje knoflook
- 10 g gember
- 2 lente-uitjes
- 100 g padden-stoelenmix
- 200 g spinazie
- 125 g kipgehakt
- 5 g sesamzaad
- 62 g soba noedels, onbereid
- 1 el sojasaus
- 1 limoen
- 1 el plantaardige olie
- Peper
Zo maak je het klaar
Rasp de gember en pers de knoflook. Snijd de lente-ui in
plakjes. Houd het witte en groene deel gescheiden. Snijd de paddenstoelenmix in
stukjes. Was de spinazie.
Meng het kipgehakt met de helft van de sesamzaadjes en de
peper in een kom goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.
Kook de soba noedels volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Als ze gaar zijn giet je de noedels af en spoel je ze af met koud
water.
Verhit de olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Verwarm de pan opnieuw en voeg de gember, knoflook,
paddenstoelenmix en het witte deel van de lente-ui toe. Laat dit 2 minuten
bakken en voeg dan de spinazie toe. Kort doorroeren en dan de soba noedels kort
laten meebakken.
Daarna voeg je de sojasaus en het sap van de limoen toe.
Garneer met het groene deel van de lente-ui en de rest van de sesamzaadjes.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
- ½ portie fruit
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!