Pompoenrisotto met geitenkaas

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: pompoenrisotto met geitenkaas.

Nodig voor 1 persoon

  • 375 g flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 19 g rijst
  • Groentebouillon
  • 50 g geitenkaas
  • 20 g Parmezaanse kaas
Zo maak je het klaar

Verwijder de zaden van de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten beetgaar in een pan met water. Giet het af en zet even apart.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knof­look. Voeg de rijst toe en bak dit 2 minuten mee.

Meng een kleine eetlepel Groentebouillon met wat water en schenk een beetje over de ri­sotto. Als het vocht ingetrokken is, voeg je weer een scheutje bouillon toe. Doe dit net zo lang tot de rijst gaar is.

Als de rijst gaar is, voeg je de pompoen en de Parmezaanse kaas toe. Meng het geheel goed door elkaar, tot de kaas gesmolten is.

Als finishing touch kruimel je de geitenkaas over de risotto. Eet smakelijk!

Tip
Je kunt ook mozzarella of jonge kaas gebruiken, in plaats van geitenkaas. Check voor de hoeveelheden je eiwittabel.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie aardappelen, rijst, pasta

Eet smakelijk!