Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: quinoa salade met geroosterde kip.

Nodig voor 1 persoon
- 15 g quinoa
- 125 g kipfilet
- ½ avocado
- 1 handje cherrytomaten, gehalveerd
- ½ krop gemengde sla
- 25 g walnoten, grof gehakt
- 1 el olijfolie
- Peper
- Dressing naar keuze (bijvoorbeeld een vinaigrette met citroensap en mosterd)
Zo maak je het klaar
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking
en laat het vervolgens afkoelen.
Breng de kipfilet op smaak met peper. Rooster in de oven
tot de kip gaar is. Snijd de kipfilet in reepjes.
Meng de afgekoelde quinoa, gesneden kip, avocado,
cherrytomaten en sla in een grote kom.
Besprenkel de salade met de dressing en meng goed door
elkaar.
Strooi de gehakte walnoten over de salade.
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie groente
- 1 portie eiwit
- 1 portie aardappelen, rijst , pasta
- 1 portie noten
Eet smakelijk!