Romige Toscaanse kip

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: romige Toscaanse kip.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g kipfilet
  • 1 ½ teentje knoflook
  • ½ ui
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 75 g zuivelspread
  • 75 ml kippenbouillon
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Zwarte peper
  • 30 g oude 30+kaas, vers geraspt
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • Verse basilicum
Zo maak je het klaar

Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze met de helft van de kruiden in een hersluitbaar zakje. Schud goed door elkaar, zodat de kip bedekt is met een laagje kruiden.

Snipper de ui en knoflook.

Doe de olie in de pan en bak de kipstukjes rondom bruin.

Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit even aan. Daarna mag ook de spinazie in de pan.

Als de spinazie is geslonken, voeg je de zuivel¬spread, bouillon, tomaatjes en geraspte kaas toe. Voeg ook de rest van de kruiden toe.

Meng het geheel goed door en maak het af met een beetje verse basilicum.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 2 porties zuivel

Eet smakelijk!