Tilapiafilet met spinazie

29. März 2025 durch

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: tilapiafilet met spinazie.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g tilapiafilet
  • 300 g verse spinazie, rauw gewogen
  • 20 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 5 bosuitjes, gesneden
  • 1 el olijfolie
  • Peper naar smaak
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 1 tl citroensap
Zo maak je het klaar

Wrijf de tilapiafilet in met peper en komijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan leg de tilapiafilet in de pan. Bak de vis aan beide kanten tot die gaar is en houd warm onder aluminiumfolie.

Doe de spinazie in een grote pan met weinig water en brengt met een snufje peper aan de kook. Je kookt de spinazie gaar binnen 4 tot 6 minuten.

Roer de citroensap in de pan waarin je de vis hebt gebakken met de olijven en de bosuitjes door het bakvet. Warm de jus ongeveer 2 minuten op. Voeg zo nodig wat water toe en breng de jus indien nodig op smaak met peper.

Serveer de vis met de jus op een bedje van spinazie.

Dit recept bevat per persoon

  • 150 g groente, bereid (3/5 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!