Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: zoete aardappelsoep met linzen.

Nodig voor 1 persoon
- 150 g rode linzen (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
- 250 g wortelen, uien en selderij, gesneden
- 100 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 50 g zuivelspread
- 250 ml groentebouillon
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- Peper naar smaak
- Verse peterselie
Zo maak je het klaar
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote soeppan op
middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht
en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg de groenten toe aan de pan en bak ze kort mee tot ze
iets zachter worden.
Voeg de blokjes zoete aardappel, linzen en groentebouillon
toe aan de pan. Breng aan de kook en laat het geheel sudderen tot de linzen en
groenten zacht zijn geworden, ongeveer 20 tot 25 minuten.
Pureer de soep (als je dit lekkerder vindt) met een
staafmixer. Voeg de zuivelspread toe voor een extra romige soep en meng goed.
Breng de soep op smaak met peper en garneer met de verse
peterselie.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!