Bloemkoolschotel met aardappel

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: bloemkoolschotel met aardappel.

Nodig voor 1 persoon

  • 250 g bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 30 g 30+ kaas, geraspt
  • 100 g aardappel, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • Verse kruiden naar smaak, bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, peterselie
  • 1 el olijfolie
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappel 5 tot 7 minuten in een pan met water. Giet af en zet opzij.

Kook in een andere pan met water de bloemkoolroosjes 5 tot 7 minuten. Giet af en zet opzij.

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze glazig en lichtbruin.

Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Leg de voorgekookte plakjes aardappel op de bodem van de ovenschaal.

Verdeel de voorgekookte bloemkoolroosjes gelijkmatig over de aardappelplakjes. Strooi de gebakken ui en geraspte kaas eroverheen en breng op smaak met peper.

Bak de bloemkoolschotel gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie zuivel
  • 2 porties aardappelen, rijst, pasta

Eet smakelijk!