Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: courgetti met kipfilet en spinaziesaus.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kipfilet
- 200 g verse spinazie
- 100 g courgette
- 2 tenen knoflook
- 50 g zuivelspread
- 50 ml water
- Verse peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Maak spaghettisliertjes van de courgette. Dit kun je doen
met een speciale spiraalsnijder, maar als je dit niet in huis hebt, kun je ook
een dunschiller gebruiken. Je maakt dan eerst dunne plakken en snijdt de
plakken daarna in fijne reepjes. In de supermarkt is ook verse courgetti te
koop, lekker makkelijk!
Leg de courgetti vervolgens op een bord even opzij. Pureer
de spinazie, de zuivelspread, het water en de knoflook tot een gladde saus.
Merk je dat het pureren niet goed lukt? Dan kun je nog wat extra water
toevoegen, totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een eetlepel
olijfolie in een koekenpan en bak 6 tot 8 minuten. Zet het vuur laag en bak de
courgetti kort mee. Verwarm in een andere pan de spinaziesaus. Tot slot voeg je
peper toe naar smaak.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!