Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Marokkaanse kip.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kipdrumsticks
- 5 takjes koriander, 3 takjes platte peterselie
- ½ teentje knoflook, gehakt
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl peper
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl kurkuma
- 150 g wortel, gesneden
- 100 g (zoete) aardappel, in schijfjes
- 1 grote rode paprika, gesneden
- 10 groene olijven, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- ½ glas water
Zo maak je het klaar
Mix in een aparte schaal de koriander- en peterselieblaadjes en de
fijngehakte knoflook en wrijf de kip hiermee in.
Vul een ovenschaal met wortel, (zoete) aardappel en paprika.
Leg hierop de gekruide kip en strooi daarop een mengsel van
paprikapoeder, gemberpoeder, peper, komijnpoeder en kurkuma.
Verdeel de olijven over de ovenschaal. Giet de olijfolie
erover en als laatste het water. Dek af met aluminiumfolie.
Plaats het geheel minimaal 1,5 uur in de voorverwarmde oven.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 2 porties aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!